Penduduk kampung Yakut mula mengamalkan anak-anak secara besar-besaran

Hampir dalam setiap keluarga Di desa Khotchu Yakut kini mempunyai anak angkat. Aktiviti orang dewasa semacam itu adalah satu usaha untuk menyelamatkan sekolah tempatan dari penutupan.

Sekolah ini berusia sembilan tahun biasa, dan pihak berkuasa tempatan dengan serius memutuskan untuk menyingkirkan sekolah itu kerana terdapat beberapa kanak-kanak di kampung. Setelah berkumpul di perhimpunan dan menilai dengan bijak, penduduk kampung mendapati cara yang mudah dan mengejutkan yang berkesan daripada keadaan.

Mereka bersetuju dengan rumah anak yatim dari kampung tetangga dan kini penduduk kampung mengambil keluarga yang tinggal tanpa penjagaan ibu bapa.

Tambahan pula, dalam setiap keluarga mengambil dua atau tiga atau empat kanak-kanak. Sekolah sekarang tidak boleh ditutup oleh undang-undang dalam apa cara sekalipun, kerana pelajar telah muncul.

Idea untuk melakukan dua perkara yang baik sekaligus datang kepada ketua sekolah Rimma Sleptsova, yang mempunyai 12 anak dalam keluarganya - 5 dari dirinya sendiri dan 7 anak angkatnya.

Mengikut data terkini, bilangan kanak-kanak di rumah anak yatim telah menurun sebanyak 60% dalam tempoh dua minggu yang lalu sahaja. Menyelesaikan penduduk kampung mengisytiharkan niat mereka membongkar dan baki kanak-kanak, Buat masa sekarang, apabila sekolah diselamatkan, satu matlamat baru telah muncul - untuk membantu seberapa banyak lelaki dan perempuan mungkin mencari keluarga baru.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan