Perumahan untuk anak-anak yatim sekarang akan dikeluarkan di bawah peraturan baru

Di Duma Negeri, Rusia mempertimbangkan dan pembacaan pertama meluluskan rang undang-undang yang dicadangkan oleh kerajaan negara itu; ia berkaitan dengan peningkatan sistem penerbitan perumahan untuk anak-anak yatim.

Hari ini, sistem semasa memaksa penghuni yatim piatu dan keluarga angkat menggugat keadaan untuk hak mendapatkan apartmen mengikut undang-undang. Bilangan tuntutan tersebut di mahkamah Rusia melebihi semua standard yang munasabah. Undang-undang baru dijangka akan dipotong bilangan hits sedemikian.

Hari ini, senarai kanak-kanak yang perlu menyediakan hartanah, adalah pegawai-pegawai dewan bandar, pentadbiran serantau dan serantau.

Dan banyak lelaki yang ditinggalkan di laut. Ini tidak semestinya disebabkan kecuaian atau rasuah pegawai. Daripada 130 ribu anak yatim hari ini tidak boleh dipasang lokasi yang tepat 10 ribu orang.

Tidak semua kanak-kanak ditinggalkan tanpa penjagaan ibu bapa segera memohon kepada pentadbiran untuk perumahan.

Undang-undang baru akan membenarkan penjaga atau wakil undang-undang anak yatim secara bebas mengemukakan permohonan sedemikian dengan permintaan untuk memasukkan anak dalam senarai untuk penyediaan pangsapuri. Para penjaga yang paling melupakan akan dipantau oleh pakar-pakar pakar penjagaan dan badan pengaman - mereka akan mengingatkan pada masa bahawa permohonan itu perlu diserahkan. Dalam kes yang teruk, pihak berkuasa penjagaan akan dapat memfailkan permohonan itu sendiri.

Hari ini dalam senarai semua Rusia lebih daripada 258 ribu kanak-kanak, hampir separuh daripadanya sudah dewasa. Bahagian kedua adalah kanak-kanak berusia 14 tahun dan yang dalam tempoh empat tahun akan memerlukan perumahan mereka sendiri.

Daripada bajet negeri, ia dirancang untuk memperuntukkan lebih daripada 200 bilion rubel untuk tujuan ini, dana harus ditingkatkan.

Undang-undang baru juga menyediakan kemungkinan mengusir ibu bapa yang dilucutkan hak ibu bapa, ke asrama, dan apartmen, jika mereka mempunyai satu, diserahkan kepada anak itu.

Hari ini, di bawah norma-norma yang ada ibu bapa sedemikian, bailiffs boleh diusir dari apartmen tanpa menyediakan ruang hidup yang lain, dan ini bercanggah dengan norma perlembagaan.

Selagi kanak-kanak itu tumbuh di rumah anak yatim, untuk apartmen masa depannya wakil eksekutif mesti mengikuti, menjaga keselamatannya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan