Seorang wanita keluar dari koma untuk bayi yang baru dilahirkan.

Satu cerita yang hebat berlaku di Brazil kemenangan hidup baru atas kematian. Di bandar Fortaleza, doktor di hospital tempatan selama lebih tiga bulan tidak dapat mendapatkan wanita hamil daripada koma. Pesakit tiba-tiba pulih sendiri membawa bayi baru lahir.

Amanda da Silva, 28, telah dirawat di hospital untuk tempoh kehamilan yang panjang. Seorang wanita jatuh ke dalam koma selepas serangan epilepsi yang teruk. Percubaan untuk menghilangkan wanita dari koma tidak dinobatkan dengan kejayaan, walaupun usaha terbaik pakar resusitasi.

Akibatnya, ia telah memutuskan untuk melakukan seksyen cesarean dalam masa untuk menyelamatkan bayi.

Semasa operasi, keadaan Amanda semakin merosot, para doktor terpaksa menyuntik ubat-ubatan untuk mengekalkan keadaannya, iaitu, wanita itu harus terjun ke dalam keadaan koma tiruan.

Beberapa hari selepas pembedahan, keadaan puerperal bertambah baik, tetapi Dia tidak pernah datang kepada dirinya sendiri.

Wanita itu tidak bertindak balas terhadap ubat yang disuntik, tidak menunjukkan reaksi terhadap rangsangan elektrik dan sakit. Saudara-mara Amanda mula bersedia untuk yang paling teruk, kerana doktor hampir menandatangani untuk mati pucuk mereka sendiri.

Salah seorang jururawat hospital tua yang menawarkan untuk membawa seorang lelaki yang baru lahir dan meletakkannya di sebelah ibunya, supaya dia boleh "mengucapkan selamat tinggal" kepada kanak-kanak itu.

Apa yang mengejutkan doktor dan saudara-mara yang hadir ketika wanita yang sedang berbaring tidak sedarkan diri mempunyai denyutan jantung yang cepat ketika anaknya menyentuhnya dan air mata mengalir dari matanya. Lihatlah semua doktor dan pesakit datang berlari kerana ia seperti keajaiban sebenar.

Seorang kanak-kanak dari hari itu dibawa setiap hari dan ditempatkan di sebelah ibunya, pada hari kelima keadaan wanita itu stabil dan dia keluar dari koma. Wanita itu dapat melihat bayinya dan memeluknya.

Amanda telah dilepaskan selepas 20 hari lagi. Dia cepat pergi ke pindaan, mula bergerak, duduk, bangun, berjalan dan bercakap.

Doktor dan jururawat, melalui kemasukan mereka, mengiringi rumah pesakit dengan kekuatan penuh. Ramai sambil menangis dengan kebahagiaan.

Cerita ini telah menjadi terkenal kepada wartawan. Dalam temu bual dengan media Brazil, doktor doktor Amanda tidak dapat menjawab persoalan apa yang sebenarnya berlaku, tetapi mencadangkan bahawa hubungan yang tidak kelihatan yang rapat di antara seorang kanak-kanak yang memerlukan seorang ibu dan seorang ibu yang membawa bayinya selama sembilan bulan mampu mewujudkan sebenar keajaiban

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan