Wanita itu melahirkan 44 anak dari seorang lelaki, tetapi mereka semua membesar tanpa ayah.

Kisah yang luar biasa tentang seorang ibu kanak-kanak mega Uganda telah tersebar di seluruh dunia berkat saluran Kenya Citizen TV. Mariam Nabatanzi Babirye menimbulkan 44 anak yang dilahirkan oleh lelaki yang sama, tetapi tanpa penyertaannya.

Sekarang Mariam berumur 40 tahun, ketika itu dia melahirkan 44 anak (ada kembar, kembar tiga dan bahkan empat). Dia bermimpi tentang sebuah keluarga besar sejak zaman kanak-kanak, tetapi ingin dihadkan kepada hanya 5-6 kanak-kanak. Walau bagaimanapun, ia ternyata berbeza.

Mariam telah berkahwin mengikut tradisi kaumnya pada usia 12 tahun. Di antara anak-anaknya terdapat enam pasang kembar, empat kembar dan tiga kembar. Sepuluh anak - anak perempuan, baki 34 - anak lelaki.

Sekarang yang tertua adalah 24 tahun, dan anak bungsu hanya berusia dua tahun.

Suami gadis itu berusia 28 tahun lebih tua daripadanya, dan pada bahu remaja rapuh segera setelah perkawinan meletakkan penjagaan anak-anaknya dari perkawinan sebelumnya.

Selepas kelahiran keenam, Mariam mempunyai 18 anak, dia memutuskan berhenti di sini dan pergi berjumpa doktor tempatan. Doktor ternyata sangat buta huruf, tetapi Mariam, walaupun kurang celik, tidak memperhatikannya. Lzhevrach memberitahunya bahawa dia menderita "keterlaluan telur," dan oleh itu akan mati jika ia berhenti melahirkan.

Prospek mati, memiliki 18 anak di tangannya, takut gadis itu, dia terus melahirkan. Pada usia 23, dia sudah mempunyai 25 orang anak. Dia sekali lagi datang kepada doktor dengan permintaan untuk membantunya, kerana pil atau kondom tidak menyelamatkannya dari kehamilan (kesuburan semulajadi yang menakjubkan).

Walaupun hospital itu berbeza, dan doktor berbeza, Mariam sekali lagi menerima cadangan untuk melahirkan anak.

Satu-satunya perkara yang diketahui tentang bapa kanak-kanak ialah dia muncul di rumah sekali setahun atau kurang, penyalahgunaan alkohol, tidak menyediakan untuk banyak anaknya, dan, menurut seorang wanita, memberi mereka nama melalui telefon. Ibu membesarkan anak-anak sahaja.

Untuk memberi makan kepada gerombolannya, Mariam membelanjakan kira-kira 100 ribu syiling Uganda setiap hari, yang dalam terjemahan ke dalam mata wang Rusia berjumlah kira-kira 1,800 rubel. Untuk jumlah ini, dia membeli 22 kilogram tepung jagung, beberapa kilogram kacang, gula dan sabun. Semua ini memerlukan satu hari dan keesokan harinya anda perlu mengulangi pembelian.

Untuk mendapatkan pendapatan, seorang wanita perlu belajar mendandan rambut, dia melakukan gaya rambut dan gaya, dan juga membantu untuk mengadakan acara, menghiasi pengantin perempuan, menjahit pakaian, bakes pai dan kek untuk memesan, dan juga meletakkan bata di tapak pembinaan. Di samping itu, dia mengumpul dan menjual herba perubatan. Mengambil apa-apa perniagaan dan tidak pernah mengeluh tentang kehidupanmengisytiharkan bahawa dia sudah gembira atas sebab itu Tuhan memberikannya begitu banyak anak.

Harus diingat bahawa perkara utama pengeluaran Mariam menganggap pendidikan anak-anak. Dia sendiri tidak menerimanya, kini dia bercadang melakukan segala-galanya supaya segalanya kanak-kanak menerima profesion yang layak. Orang-orang yang lebih tua telah belajar menjadi jururawat dan pembina, mereka kini mencari pekerjaan.

Sembilan kanak-kanak pergi ke sekolah, selebihnya - di sekolah rendah. Seorang wanita tidur tidak lebih dari 4-5 jam sehari, tetapi tidak pernah sayang dirinya sendiri, mempercayainya Setiap jam yang dihabiskan dengan anak-anak adalah hadiah dari syurga.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan