Bahagian belakang kelahiran di rumah: seorang wanita selama beberapa bulan membuktikan di mahkamah bahawa anak itu miliknya

Di rantau Astrakhan menyelesaikan perbicaraan yang tidak biasa. Penduduk 33 tahun di rantau Astrakhan di rantau ini pada bulan Februari melahirkan seorang anak di rumah. Sejurus selepas melahirkan, dia pergi ke hospital klinik kanak-kanak di fros 20 darjah untuk memastikan anak perempuannya ok.

Doktor dalam pemeriksaan tidak menolak, tetapi untuk memulangkan bayi yang baru lahir kepada ibu itu secara mutlak ditolakOleh kerana hubungan seorang wanita dan seorang anak, pada pendapat mereka, tidak terbukti.

Doktor menuntut untuk mengemukakan sijil kelahiran, sijil kelahiran atau dokumen lain. Tetapi sudah tentu, ia tidak berada di ibu barunya sejak kelahiran itu berlaku hanya beberapa jam yang lalu.

Wanita itu menuntut agar dia diperiksa. Ginekologi dalam satu suara berkata bahawa dia baru-baru ini melahirkan anakTetapi fakta ini juga tidak meyakinkan ahli pediatrik.

Fakta bahawa semasa kehamilan seorang wanita tidak didaftarkan di dispenser dalam mana-mana konsultasi wanita di rantau Astrakhan memainkan peranan. Kelahiran di rumah juga berlaku tanpa saksi.

Wanita itu menerangkan kelakuannya dengan hakikat bahawa dia sendiri sudah tahu bagaimana melahirkannya, kerana genera ini telah menjadi baginya keempat. Dia enggan susulan, kerana tidak ada masa untuk pergi ke doktor.

Seorang wanita ditawarkan analisis genetik bernilai 30 ribu rubel, tetapi tidak ada wang untuk ibu yang tidak bekerja besar.

Untuk bantuan, seorang wanita terdesak beralih kepada ombudsman untuk anak-anak rantau Astrakhan.

Ombudsman itu menekankan bahawa Tidak ada undang-undang di Rusia yang memerlukan anda didaftarkan dan melahirkan secara eksklusif di hospital bersalin, tetapi perlu untuk membuktikan fakta kelahiran.

Menurut ibu, Jawatankuasa Penyiasatan menjalankan pemeriksaan keputusan doktor untuk menolak untuk mengekstradisi anak tersebut. Yang diikuti dapat menganjurkan analisis genetik, yang mengesahkan hubungan itu.

Semua ini mengambil banyak masa, kerana kes itu dibawa ke mahkamah oleh penyiasat. Semua ini bulan lama wanita dan anaknya telah dipisahkan.

Pada malam pengadilan Astrakhan memutuskan untuk memihak kepada ibu, dia dapat mengambil bayi itu dan sekarang seluruh keluarganya ada di rumah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan