Haus untuk kehidupan: onkologi tidak menghalang seorang wanita daripada melahirkan anak kembar yang sihat

Suzy Rabacca, 36 tahun, cuba membantu selama berbulan-bulan. Sejarahnya ditonton oleh seluruh negara. Seorang penduduk California Selatan (USA) didiagnosis dengan "leukemia myeloid". Pada masa itu, dia berada di awal kehamilan.

Tetapi atas tawaran doktor untuk melakukan pengguguran dan memulakan rawatan agresif untuk kanser wanita itu enggan. Dan tidak salah.

Penyumbang sumsum tulang, sesuai dengan segala segi, didapati tepat seminggu sebelum kelahiran. Penderma adalah satu-satunya keselamatan dari bentuk kanser yang agresif. Namun, mencari penderma yang sepadan sepenuhnya adalah cabaran terbesar.

Semua ahli keluarga Rabacca telah diperiksa, tetapi tiada seorang pun daripada mereka layak untuk menderma. Tidak ada orang sedemikian di antara 30 juta penderma sumsum tulang yang tersenarai dalam pangkalan data di seluruh dunia.

Wanita yang putus asa dan anak perempuannya yang berumur empat tahun tidak datang dengan apa-apa selain menghubungi pengguna internet menerusi rangkaian sosial dengan permintaan untuk membantu mencari penderma. Tiba-tiba, jawatan itu mendapat populariti virus. Doktor mengangkat bahu mereka dengan kejutan: hanya dua hari selepas penerbitan Suzy di pangkalan penderma sumsum tulang negara 50 ribu penderma baru didaftarkan, dan dalam masa tiga hari jumlah mereka sampai 100 ribu orangitu rekod mutlak.

Hanya seminggu sebelum kelahirannya, Susie menerima panggilan dari klinik - dia dimaklumkan bahawa penderma yang sangat lama ditunggu-tunggu, 100% didapati.

Menyediakan untuk operasi adalah proses yang agak rumit, mereka tidak mempunyai masa untuk melakukannya sebelum lahir, dan seorang gadis dan seorang lelaki, Rainey dan Ryan, dilahirkan. Kembar benar-benar sihatIbu juga terasa sangat baik. Sekarang, keluarga Susie mempunyai lima orang anak - sebelum kembar dilahirkan, dia adalah ibu kepada tiga orang.

Dia sekarang sedang bersedia untuk pemindahan tulang sumsum. Ia perlu ditahan sehingga akhir bulan Disember. Selepas operasi, kemungkinan dia akan bertahan dan menjalani kehidupan yang penuh, menurut doktor, akan meningkat dengan ketara.

Rabacca sendiri ditentukan hanya untuk berjaya - kini dia bertanggungjawab untuk lima anak, katanya, dan mati dalam rancangannya tidak masuk.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan