Hasrat kanak-kanak - akan larangan senjata mainan membantu?

Berita ingin tahu datang dari Pakistan. Terdapat di wilayah Sindh di peringkat perundangan yang diharamkan menghasilkan, menjual, membeli dan menggunakan senjata mainan, senjata mesin dan senjata apiIni adalah apa yang Tribune Express adalah kira-kira.

Ia telah memutuskan untuk mengambil tindakan seperti itu selepas pegawai penguatkuasa undang-undang menyatakan bahawa senjata mainan kanak-kanak sering digunakan. dalam jenayah dewasa sebenar. Di samping itu, pihak berkuasa mengatakan bahawa kanak-kanak yang bermain dengan senapang mesin dan penyerang, biasa dengan kekejaman.

Pematuhan larangan kini dipantau bukan hanya oleh pihak kepolisian, tetapi juga oleh layanan khas Pakistan. Pelanggaran undang-undang akan diikuti dengan hukuman sesuai dengan Kanun Pidana Republik.

Terdahulu di Rusia juga membincangkan kemungkinan larangan yang sama. Pada tahun 2015, ahli-ahli Dewan Awam Persekutuan Rusia menuntut langkah-langkah sedemikian diperkenalkan di negara kita. Kemudian inisiatif itu tidak disokong oleh anggota Persatuan industri barang-barang kanak-kanak.

Menurut statistik, sekitar 10% dari semua serbuan dan rompakan di Rusia dibuat dengan menggunakan pistol anak-anak, seperti dua titik air yang sama dengan yang sebenarnya.

Larangan terhadap senjata kanak-kanak beroperasi di negara-negara AS di New York dan New Jersey, di negeri Sao Paulo, Brazil.

Pengilang mainan sedemikian di Rusia berhujah bahawa pengharaman itu tidak praktikal kerana tidak mengapa anak bermain mainan, kerana dia boleh memilih peranan bukan penyerang, tetapi pertahanan. Dari sudut pandangan ini, pistol plastik dan senapang mesin, seperti pedang dengan sabers, merupakan elemen penting dalam pendidikan patriotik.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan