Pasport untuk ibu bapa dan kanak-kanak naik

Di Duma Negeri Rusia menamatkan persoalan itu meningkatkan bayaran negeri untuk mendapatkan pasport.

Undang-undang yang berkaitan telah diterima pakai dalam bacaan ketiga terakhir dan akan berkuatkuasa dalam sebulan, pada akhir bulan Julai.

Sekarang pasport asing sampel baru untuk kanak-kanak di bawah 14 akan berbaloi. 2,5 ribu rubel. Bagi orang dewasa, jumlah kewajipan negeri dinaikkan kepada 5 ribu rubel.

Perubahan akan dibuat kepada Kod Cukai.

Hari ini dan pada bulan berikutnya, tugas lama akan berkuatkuasa - untuk dewasa 3.5000, dan untuk kanak-kanak berumur 14 tahun - 1.5 ribu rubel.

Perubahan hanya terjejas dokumen biometrik.

Ia adalah pembuatan mereka yang paling banyak membiayai kerajaan, dan jumlah bayaran yang ada tidak mengimbangi kos tersebut.

Pada pasport sampel lama saiz yuran tetap sama. Ia adalah 2 ribu rubel untuk ibu dan bapa dan 1 ribu untuk kanak-kanakyang belum berumur 14 tahun.

Kesahihan pasport baru adalah 10 tahun, dan pasport lama adalah 5 tahun. Menjelang 2025, ia dirancang untuk bertukar sepenuhnya kepada dokumen biometrik.

Satu lagi inovasi yang dibayangkan oleh kebimbangan undang-undang bayaran untuk hak dan pendaftaran kenderaan.

Mereka yang akan pergi bercuti dengan keluarga mereka dengan kereta perlu tahu bahawa dalam sebulan sijil di atas kenderaan akan meningkat dari 500 rubel betul-betul tiga kali - sehingga 1.5 ribu, dan hak sekarang akan dikenakan biaya tidak dalam 2000, tetapi dalam 3 ribu Rubles.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan