Matlamat hidup: untuk setiap gol Neymar dan Messi, anak-anak kelaparan akan dipindahkan sejumlah besar wang

Lionel Messi dan Neymar mempunyai misi yang bertanggungjawab.

Sistem pembayaran antarabangsa Mastercard mengumumkan apa yang akan dilakukannya pemindahan amal untuk kelaparan kanak-kanak Amerika Latin untuk setiap matlamat bola sepak.

Mereka membuat keputusan untuk bermula dari Kejohanan Dunia yang terdekat, yang akan bermula di Rusia. Tindakan itu akan berlangsung sehingga musim bunga tahun 2020.

Bagi setiap gol yang dicetak oleh striker Messi dan striker Brazil, Neymar, penaja akan dipindahkan untuk menyelamatkan kanak-kanak yang lapar jumlah untuk membolehkan kanak-kanak dan remaja 10 ribu hidangan.

Sekarang, bukan sahaja peminat bola sepak, tetapi semua orang yang peduli akan mengikuti kerjaya sukan kedua-dua atlit ini.

Tidak diketahui lagi bagaimana pemain itu sendiri bertindak balas terhadap acara penajaan itu.

Tetapi kedua-duanya telah mengambil bahagian dalam amal untuk masa yang lama, mereka membeli ubat-ubatan, gula-gula dan mainan untuk kanak-kanak, yang kehilangan apa yang paling penting - ibu bapa dan kesihatan, untuk dana peribadi.

Dari kelaparan di planet ini mati setiap hari 8 ribu kanak-kanak di bawah umur 5 tahun.

850 juta orang mengamalkan kewujudan separuh kebuluran. Daripada jumlah ini, lebih daripada separuh adalah kanak-kanak.

Di Amerika Latin hidup 30 juta keluarga miskinyang kelaparan. Kematian kanak-kanak di sini adalah salah satu yang tertinggi di dunia selepas Afrika dan Asia.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan