Sekolah-sekolah Korea Selatan mengharamkan kafein

Sejak 14 September tahun ini, yang paling ketat diperkenalkan di semua sekolah Korea larangan penjualan sebarang produk dengan kandungan kafein.

Pertama sekali ia menyangkut mesin kopi. Larangan itu dijangkakan oleh pindaan bahawa pihak berkuasa tempatan diperkenalkan kepada undang-undang republikan "Pada keselamatan pemakanan kanak-kanak".

Pakar-pakar Korea telah memberi amaran lebih dari sekali tentang bahaya kafein, dan pengharaman tidak rasmi kopi di institusi kanak-kanak dan pendidikan sudah berkuat kuasa, walaupun mesin kopi dari sekolah belum dikeluarkan.

Pada mulanya, mereka bertujuan semata-mata untuk guru, pelawat dewasa dan pekerja sekolah, tetapi akses kepada peranti tidak dipantau, dan oleh itu kanak-kanak menggunakan minuman dengan kafein.

Menjelang 14 September, semua peranti akan dikeluarkan dari koridor sekolah. Pihak berkuasa menasihatkan pengguna dewasa kopi untuk mendapatkan pembuat kopi yang akan berdiri di bilik kerja guru, dan yang tidak dapat diakses oleh anak-anak.

Doktor dan pegawai Korea dari Kementerian Kesihatan bergantung pada hasil kajian terkini, yang menunjukkan bahawa kopi merosakkan tubuh kanak-kanak - anak-anak yang minum minuman, tidur kurang, mereka telah meningkat ketegangan saraf, mereka belajar kurang, lebih sulit untuk menumpukan perhatian pada proses pembelajaran.

30% pencinta kopi kanak-kanak mendapati masalah dengan sistem kardiovaskular, dalam 45% kanak-kanak yang minum kopi selama kira-kira satu tahun setiap hari, gangguan endokrin yang serius telah dikesan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan