Memilih hadiah untuk Tahun Baru: Roskostvo menguji pereka kanak-kanak dan membuat penarafan

Roskachestvo pada malam Tahun Baru memutuskan untuk menyemak salah satu produk yang paling popular di hari cuti ini - pereka kanak-kanak. Ia adalah anak-anak mereka yang meminta lebih banyak hadiah. Untuk kajian itu, pereka yang dibeli, yang dijual di rantai runcit besar dan kecil dan kedai khusus.

Kajian makmal telah menunjukkan bahawa Kebimbangan ibu bapa mengenai pereka Cina benar-benar tidak berasas - walaupun dalam set plastik berkualiti murah mematuhi keperluan keselamatan. Ia bukan toksik dan tidak berbahaya, seperti yang difikirkan oleh ramai orang.

Sebanyak 20 jenama kategori harga yang paling berpengaruh telah mengambil bahagian dalam kajian ini - kos set minimum hanya 200 Rubles, dan maksimum - 4950 Rubles.

Pereka telah meluluskan ujian teliti untuk ketoksikan, kehadiran bau yang dipersoalkan, penampilan, kecacatan. Pakar-pakar Roskoschestvo perlu ingat zaman kanak-kanak mereka dan bermain di setiap set untuk menilai pelekatan bahagian-bahagian, kekuatan struktur yang dihasilkan, kemudahan memisahkan satu bahagian dari yang lain.

Jumlah dikira 31 parameter kualiti, dan semua pereka diperiksa. Daripada jumlah ini, 9 markah Cina, dan tidak ada yang berbahaya yang ditemukan di dalamnya.

Tetapi pakar-pakar menyarankan memberi perhatian kepada fakta bahawa kit penyelidikan telah dibeli di kedai-kedai rasmi. Tiada siapa yang boleh menjamin kualiti pereka Cina yang dibeli di pasaran, di Internet atau dari tangan mereka.

Tujuh pereka Rusia mendapat markah tertinggi dari Roskachestvo, antaranya pereka jenama City of Masters telah diperhatikan.

Mengikut keputusan, penilaian kualiti adalah seperti berikut:

  1. "City of Master"
  2. Banbao
  3. Hasbro
  4. Lego
  5. "Dunia Keajaiban"
  6. Clementoni
  7. Sluban
  8. Blok mega Mattel
  9. Bata.

Bersedia untuk cuti dengan betul dan bijak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan