Semua kanak-kanak di bawah umur 14 tahun dijadualkan membayar elaun tunggal.

Hari ini, satu rang undang-undang telah diserahkan kepada Duma Negeri Rusia yang menetapkan saiz baru manfaat tunggal untuk semua kanak-kanak di bawah umur 14 tahun. Penulisnya adalah timbalan menteri dari LDPR Alexander Sherin dan Kirill Cherkasov. Dokumen itu bercadang untuk menubuhkan elaun bulanan di peringkat persekutuan, yang ibu bapa kanak-kanak di bawah 14 akan menerima. Ukurannya tidak boleh kurang daripada separuh purata minimum sara hidup yang ditetapkan untuk hari ini di negara ini.

Hari ini, purata minimum subsisten Rusia adalah 10,444 Rubles (pada separuh kedua 2018). Ini bermakna elaun tunggal untuk kanak-kanak yang belum berusia empat belas tahun haruslah tidak kurang daripada 5222 rubles sebulan.

Dokumen ini juga memperuntukkan indeksasi tahunan manfaat ini selaras dengan tahap inflasi.

Hari ini, elaun seperti itu, tetapi saiznya tidak masuk akal, contohnya, di Wilayah Altai, ia ditetapkan pada 90 rubel sebulan, dan elaun sedemikian ditubuhkan oleh pihak berkuasa negeri dalam setiap subjek Persekutuan dan dibayar dari belanjawan daerah. Cadangan itu akan dipertimbangkan semasa mesyuarat parlimen pada musim bunga ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan