Semua kanak-kanak yang diselamatkan dari sebuah gua di Thailand mempunyai jangkitan berbahaya.

Ibu bapa pemain bola sepak kecil yang menghabiskan dua minggu di sebuah gua di Thailand tidak dibenarkan melihat anaknya. Pelukan dan ciuman memutuskan untuk pergi untuk kemudian.

Hakikatnya ialah semua kanak-kanak yang diselamatkan dijangkiti, dan kini mereka perlu menghabiskan sekurang-kurangnya 7-10 hari dalam kuarantin di hospital.

Semua lapan lelaki diselamatkan berasa baik, tetapi ujian darah menunjukkan adanya jangkitan, dan doktor cenderung untuk mempercayai diagnostik makmal lebih daripada mata mereka.

Menjelang pagi 10 Julai, dari gua yang dibanjiri berjaya membawa 8 orang.

Di dalam gua itu masih terdapat empat lelaki dan seorang jurulatih berusia 23 tahun dalam pasukan bola sepak kanak-kanak.

Juniors hilang pada 23 Jun. Mereka berada di Rizab Pong Pha. Di Thailand, musim hujan tropika bermula, kanak-kanak dan jurulatih disekat di salah satu gua yang paling sukar dan terbesar.

10 hari kemudian pasukan itu didapati hidup dan sihat, mereka dapat melarikan diri di salah satu dewan kemudian kerana beg udara terbentuk di sana.

Selama beberapa hari tidak ada seorang pun yang dapat mengetahui bagaimana untuk mendapatkan anak-anak keluar dari perangkap - hanya ada satu cara ke permukaan - di bawah air.

Enam kilometer di dalam air berlumpur di labirin batu sempit - tugas yang berbahaya walaupun untuk penyelam berpengalaman. Tetapi kanak-kanak memutuskan untuk mengajar menyelam skuba. Bersama mereka pada hari-hari kebelakangan ini terdapat enam penyelam profesional dan dua doktor tentera.

Cuaca itu sendiri adalah penuh belas kasihan: hujan berhenti sebentar, dan para penyelamat mengambil keuntungan dari bahaya dan risiko mereka sendiri - hanya satu hari, pada 8 Julai, lapan budak laki-laki dibawa ke permukaan.

Dua hari yang lalu, penyelam skuba yang berpengalaman meninggal dunia di laluan berbahaya ini, menyampaikan silinder oksigen kepada kanak-kanak dari permukaan, memandangkan bekalan udara di dalam gua itu mula berakhir.

Ia dirancang untuk menaikkan banduan gua yang tersisa pada siang hari.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan