Adakah semua ibu bapa dapat menerima faedah kanak-kanak terlebih dahulu, pada 1 September?

Kerajaan Persekutuan Rusia mencadangkan pihak berkuasa keselamatan sosial menyediakan dokumen untuk pembayaran faedah anak kepada ibu bapa pada bulan Ogos selama dua bulan - Ogos dan September, untuk menjadikannya lebih mudah bagi ibu dan bapa untuk mendapatkan anak-anak bersedia untuk sekolah.

Adakah semua kawasan bertindak balas terhadap panggilan ini?

Ternyata, hanya di Tatarstan dan keputusan Moscow yang berkaitan telah diambil hari ini. Ibu bapa pada bulan Ogos akan menerima dua bayaran, pada bulan September, oleh itu, mereka tidak akan menerima pembayaran, kerana manfaat Oktober akan dibayar seperti biasa.

Selebihnya wilayah belum mengumumkan keputusan akhir, ada orang yang tidak akan mengikuti cadangan kerana kekurangan dana dalam belanjawan serantaudiperlukan untuk memberi subsidi manfaat.

Oleh itu, ambil kira pembayaran selama dua bulan pada bulan Ogos dengan tepat tidak akan dapat ibu bapa di rantau Samara, rantau Penza, di Karelia, di rantau Tomsk. Di rantau lain, misalnya, di Wilayah Stavropol, isu ini akan diselesaikan di peringkat pembangunan sosial sosial serantau pada permulaan minggu kerja baru.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan