Semua anak lelaki David Beckham mewarisi disleksia dari ibunya

Isteri pemain bola sepak terkenal, David Beckham berkata demikian menderita daripada disleksia zaman kanak-kanak dan nampaknya semua anaknya bersama-sama dengan Daud mewarisi masalah ini di peringkat genetik. Victoria Beckham - seorang pereka fesyen yang berjaya, bekas ahli kumpulan muzik Spice Girls, mengakui bahawa disleksia bukanlah khusus kepada beliau dan empat anaknya, dia adalah antara semua ahli keluarganya. Mereka semua mempunyai ketara kesukaran belajar, ejaan, membaca dan menulis.

Bagaimanapun, Victoria berkata, ini tidak menghalang sesiapa dari keluarga bintang untuk berjaya dalam kesedaran diri.

Anak lelaki sulung Beckham, Brooklyn, berusia 20 tahun, sudah mencuba dirinya sebagai seorang jurugambar, dan dia melakukannya dengan baik. Romeo yang berusia 16 tahun bercadang untuk menjadi pemain tenis profesional, Cruz dalam 14 tahun menikmati muzik dan menari, dan anak perempuannya, Harper belum memilih untuk dirinya sendiri bidang hobi tertentu. Perlu diperhatikan bahawa tiada seorang pun kanak-kanak bercadang untuk mengulangi laluan ayahnya dan menjadi pemain bola sepak. Ini agak mengecewakan untuk Daud, tetapi dia telah datang untuk memenuhi syarat.

Harus dikatakan bahawa anak-anak Beckham sebelum ini telah menerima cadangan untuk bermain bola sepak secara profesional. Kontrak dengan Arsenal sudah siap. Tetapi anak lelaki sulung Brooklyn memutuskan untuk mengganggu ayah dengan keengganan terlebih dahulu, Romeo mengikuti contohnya, dan kemudian anak bongsu menyertai mereka. Menurut Victoria, kanak-kanak itu sangat risau bahawa mereka kecewa dengan ayah mereka. Tetapi masing-masing memilih jalannya sendiri.

Disleksia adalah pelanggaran selektif keupayaan untuk menguasai kemahiran menulis, membaca dan mengira dengan keupayaan biasa umum untuk belajar dan dipelihara perisikan.

Orang yang mengalami disleksia kongenital baca bacaan yang lebih teruk, menulis dengan buruk dan tidak bertulis, mengalami kesulitan dengan akaun matematik, mereka mempunyai masalah dengan perkembangan motor dan koordinasi.

Disleksia menunjukkan teknik membaca yang lemah walaupun pada masa dewasa, perbendaharaan kata mereka terhad, dan kadang-kadang mereka mempunyai masalah memahami maksud apa yang mereka baca. Adalah dipercayai bahawa asas keadaan adalah gangguan neurogenik berterusan. Tiada rawatan khusus, tetapi terdapat beberapa kaedah pedagogi yang dapat mengurangkan sebahagian daripada manifestasi disleksia.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan