Semuanya akan baik-baik: doktor berjaya menyelamatkan kaki bayi di Magnitogorsk

Seluruh negara telah mengikuti rapat selama beberapa hari sekarang bagaimana bayi menjadi lebih baik, yang ditemui di bawah runtuhan rumah di Magnitogorsk. The crumb 10 bulan yang dibelanjakan di fros di bawah reruntuhan bangunan selama lebih dari 36 jam dan secara sukarela ditemui oleh lifeguards.

Hari ini, para pakar di Kementerian Kesihatan menyatakan bahawa doktor berjaya melakukan yang mustahil: mereka menyelamatkan kaki beku kanak-kanak, dapat mengembalikan sirkulasi darah pada anggota badan, dan ini bermakna bahawa bahaya telah berlalu, pemotongan kaki tidak diperlukan, dan tidak lama lagi bakterinya akan belajar berjalan kaki sendiri dua kaki.

Pada minggu lepas, doktor hampir setiap hari memberitahu orang Rusia tentang keadaan bayi yang diselamatkan. Ia tetap berat, tetapi stabil. Kurang cenderung kepada deria beliau, dia secara beransur-ansur mula memindahkan dari siasatan ke makanan bebas. Tetapi di sini isu dengan kaki hingga terakhir tetap menjadi yang paling sukar, walaupun doktor yang paling berpengalaman menolak untuk meramalkan apa-apa.

Kanak-kanak itu dibawa ke rawatan intensif dengan kecederaan kepala tertutup, patah tulang, radang radang sendi yang ketara, fungsi buah pinggang terjejas, hipotermia sistemik dan dehidrasi teruk.

Ingat bahawa pada 31 Disember di Magnitogorsk, lantai di pintu masuk bangunan kediaman runtuh, dan semua tingkat pintu masuk dibentuk seperti rumah kad.

Membunuh 39 orang. Little Vanya Fokin diselamatkan oleh fakta bahawa buaian di mana dia tidur menutup pintu dari almari. Walaupun minus 27 darjah di luar, kanak-kanak itu dapat bertahan selama satu setengah hari dan menunggu bantuan.

Rusia mengambil kisah bayi yang sangat dekat dengan hati mereka. Untuk Vanya berdoa di semua gereja dan masjid di negara ini, doktor terbaik yang ditawarkan bantuan mereka, dan para pemahat memutuskan untuk mengimport buaian, di mana penyelamat menemui Vanya, dalam sebuah peringatan memorial, yang dirancang untuk dipasang di tapak keruntuhan rumah untuk mengenang para korban.

Pemahat yang ditawarkan untuk menggambarkan 39 burung terbang dari celah dan satu katil dengan bayi di tengah komposisi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan