Jika kawan tiba-tiba: doktor cuba menyelamatkan kanak-kanak yang diserang oleh sekumpulan anjing

Doktor Salekhard berjuang untuk kehidupan budak lelaki berusia lapan tahun. Pada kanak-kanak satu pek anjing diserangapabila dia pergi ke sekolah pada hari pertama selepas rehat musim bunga. Kejadian itu berlaku sangat dekat dengan sekolah di Shchors Street - tidak lebih dari 500 meter yang masih boleh dipintas di ambang sekolah.

Menurut saksi mata, kanak-kanak itu tidak mencetuskan haiwan, tidak menggoda mereka, tidak cuba menghubungi mereka.

Selama beberapa waktu, anjing menyaksikan seorang pelajar sekolah pergi ke sekolah, dan kemudian, bersama-sama seolah-olah di isyarat, bergegas kepadanya, melemparkannya ke tanah dan mula mengerang dan merobek pakaian dan mayat bayi.

Salah seorang yang berpindah-bergegas membantu anak itu. Lelaki dewasa dan kuat Saya dapat mengusir haiwan, tetapi ketika itu budak lelaki itu mengalami kecederaan serius dan kehilangan banyak darah.

Dia dibawa ke hospital, pakar bedah mengatakan, kemungkinan besar, anak itu akan menjalani beberapa operasi jika doktor berjaya memenangi pertempuran untuk hidup dengan kematian. Keadaan kanak-kanak itu dinilai sebagai sangat berat.

Insiden yang berminat dalam Jawatankuasa Penyiasatan YNAO. Mereka menyatakan bahawa mereka berhasrat meminta pejabat pendakwa memindahkan bahan-bahan kes kepada mereka. Walaupun polis sedang menyiasat.

Di Salekhard, penduduk telah berulang kali merayu kepada pihak berkuasa tempatan dengan aduan populasi besar anjing liar, yang terdapat di kawasan yang sangat berbeza. Terdapat beberapa serangan.

Tetapi dewan bandar dan timbalan tempatan tiada tindak balas terhadap rayuan ini. Kini para penyiasat perlu menentukan bagaimana pegawai-pegawai yang berwibawa perlu berdiam diri dan mengatasi masalah yang berjalan melalui jalan-jalan dan menggigit segala-galanya yang bergerak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan