Doktor memanggil lima peraturan bulan Januari berjalan dengan kanak-kanak

Pakar-pakar Kementerian Kesihatan memberitahu ibu bapa kira-kira lima peraturan penting untuk berjalan pada bulan Januari, pemeliharaan yang akan membolehkan untuk mengelakkan selesema dan penyakit virus pada kanak-kanak.

Peraturan pertama: berpakaian hangat, tetapi tidak mencukupi untuk membuat anak berpeluh di jalan. Jika permainan aktif dirancang di udara, pakaian terlalu hangat diperlukan. Jika kanak-kanak kecil dan duduk di kereta dorong untuk tempoh berjalan, dia harus berpakaian sedikit lebih panas daripada kanak-kanak yang berjalan sendiri. Perhatian - anggota badan. Adalah lebih baik untuk tidak memakai sarung tangan untuk tangan bayi anda, tetapi memakai sarung tangan, jadi tangan akan tetap hangat. Adalah dinasihatkan untuk memakai termosuit pada kaki dan kasut dengan perlindungan membran.

Peraturan dua: menetapkan had masa untuk berjalan kaki. Sekiranya ia lebih sejuk di luar daripada minus 18 darjah, lebih baik tinggal di rumah dengan anak-anak. Sekiranya lebih panas, berjalan kaki hendaklah terhad kepada setengah jam. Kanak-kanak yang lebih tua harus mengehadkan berjalan kaki mereka untuk 45 minit.

Peraturan Tiga: Jangan biarkan anak anda makan dan minum dalam keadaan sejuk. Pengecualian mungkin mengunyah teh hangat dari termos, jika berjalan lama.

Peraturan keempat: jika kanak-kanak berpeluh, dan kemudian membeku sejuk, anda tidak boleh pergi ke mana-mana untuk memanaskan diri. Penyakit selepas "ayunan" termal akan sangat mungkin. Adalah lebih baik untuk membawanya ke rumah dengan serta-merta dan menukar pakaian untuk kering.

Peraturan Kelima: tinggal bersama anak anda dari tempat yang ramai - di hampir semua kawasan di Rusia terdapat kenaikan bermusim dalam jangkitan virus, dan di khalayak ramai, virus tersebar dengan cepat.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan