Doktor telah menamakan penyebab berat badan berlebihan pada kanak-kanak ibu tunggal

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) membunyikan penggera: sejak abad keempat yang lalu, bilangan kanak-kanak yang berlebihan berat badan dan gemuk telah berkembang dengan catatan 9 juta orang dalam sejarah dunia. Pakar WHO cuba memahami sebab-sebab fenomena ini, dan mendapati bahawa kebanyakan kanak-kanak yang berlebihan berat badan adalah bayi yang dibesarkan hanya oleh ibu tanpa penyertaan bapa.

Keluarga yang tidak lengkap, menurut doktor, adalah faktor risiko kecenderungan untuk obesiti kanak-kanak.

Ketiadaan bapa dalam kehidupan seharian kanak-kanak mempunyai kesan besar terhadap ciri-ciri fisiologi, psikologi perkembangannya, dan juga membentuk tingkah laku makan khas, di mana kilogram meningkat, seperti longsor. Ketagihan alat juga menyumbang kepada obesiti. Sekiranya seorang ibu menimbulkan seorang kanak-kanak sahaja, dia biasanya perlu bekerja lebih, kurang memberi perhatian kepada kanak-kanak itu, dan tidak ada yang tersisa untuknya tetapi untuk menjunam ke dalam dunia maya permainan, rangkaian sosial, setelah melepaskan diri dari realiti, di mana kanak-kanak itu tidak puas.

Pakar-pakar WHO menyatakan bahawa peningkatan pesat dalam bilangan perceraian, yang kini dirayakan di semua negara di dunia, boleh membawa kepada fakta bahawa earthlings akan menerima generasi kanak-kanak yang sakitLagipun, masalah obesiti tidak terhad kepada orang-orang pound tambahan, ia melibatkan banyak penyakit bersamaan pada kanak-kanak.

Ini adalah ancaman langsung kepada kelangsungan hidup umat manusia, kerana anak-anak sakit akan pula memberikan generasi baru yang sakit.

Apa yang dilakukan seorang wanita, perkahwinannya runtuh atau tidak berlaku dengan berita tentang kehamilan? Pakar WHO telah mengesyorkan wanita menaikkan anak sahaja memberi perhatian lebih kepada aktiviti fizikal kanak-kanak - untuk menulis kanak-kanak dalam bahagian, bulatan, untuk menggalakkan rekreasi aktif. Tetapi tekanan melekat selepas perceraian tidak memberi manfaat kepada ibu atau anak, dan oleh itu tidak kurang perhatian harus dibayar kepada pemakanan anak.

Sekiranya ibu berusia 14 tahun berjaya menjaga, terima kasih kepada langkah-langkah ini, berat badan adalah normal, kemudian Risiko obesiti untuk lelaki atau perempuan tertentu akan mula menurun dengan cepat ke arah akhir akil baligh.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan