Terima kasih atas zaman kanak-kanak anda: penulis kanak-kanak Edward Uspensky meninggal pada usia 80 tahun

Pada usia 80 tahun, penulis kanak-kanak Rusia, Eduard Uspensky meninggal dunia. Dia meninggal di rumahnya sendiri di desa Puchkovo, Daerah Pentadbiran Trinity Moscow.

Lelaki itu memberikan zaman kanak-kanak kepada generasi Rusia dan bukan sahaja, sakit dengan kanser yang teruk.

Ouspensky adalah pengarang dan "bapa" anak-anak tercinta Gen Buaya, tukang pos Pechkin, kucing Matroskin dan Sharik, gagak plastik dan banyak lagi watak lain yang sangat berkaitan dengan "zaman kanak-kanak".

Pada 10 Ogos 2018, Edward Ouspensky terasa buruk, dia dipanggil "ambulans". Dia meninggal pada malam 14 Ogos.

Di Moscow City Duma mereka berkata mereka bersedia untuk mempertimbangkan masalah bangunan di ibu negara monumen kepada penulis kanak-kanak.

Kawan memanggil Ouspensky sebagai "pencerita dan pemimpi" yang selalu memberontak terhadap sebarang ketidakadilan. Watak-wataknya, yang membesarkan datuk nenek, ibu bapa, dan kini membesar dengan anak-anak dan cucu-cucu, telah menjadi sama.

Kebanyakan kanak-kanak dan orang dewasa mengetahui puisi dan petikan kartunnya dengan hati.

Dalam rangkaian sosial Runet, tindakan "Terima kasih atas zaman kanak-kanak" telah dilancarkan, di mana pengguna boleh mengucapkan terima kasih kepada Eduard Ouspensky dan memberitahu apa yang mereka kaitkan dengan Gena dan Cheburashka, Uncle Fyodor dan Matroskin.

Penulis itu dilahirkan pada 22 Disember 1937 di Yegoryevsk. Tulis puisi dan cerita lucu oleh Edward bermula pada tahun-tahun sekolah. Kemuliaan datang hanya pada tahun 60-an, ketika Ouspensky mula menerbitkan sebagai penulis lucu.

Dan kemudian sahaja dia dapat merealisasikan mimpi itu dan mencipta watak-watak kanak-kanak legenda.

Dalam kerja Assumption dianggap sebagai orang yang kompleks. Dia sangat menuntut penerbit, ilustrator, pengganda. Sekuel Prostokvashino yang baru-baru ini menyebabkan hujan badai kemarahan. Tetapi rasa tidak percaya itu, kawannya berkata, berkaitan dengan fakta bahawa dia sangat menyukai "anak-anak" - watak-wataknya, dan dengannya dia menyayangi semua anak dan kanak-kanak secara keseluruhan.

Jika anak-anak anda tidak kenal dengan kreatif Ouspensky, pastikan untuk menunjukkan kepada mereka kartun legenda, pengarang skrip yang dia ada, dan juga membaca kepada anak salah satu daripada banyak buku, kerana watak-watak yang dia ciptakan masih hidup dan bersedia membantu anak anda walaupun sekarang untuk memahami apa yang baik dan apa yang tidak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan