Lelaki legenda: Di Belanda, pada usia 107, seorang lelaki yang menyelamatkan beratus-ratus anak semasa Perang Dunia Kedua meninggal dunia

Di seluruh dunia hari ini mereka mengingati pahlawan sederhana zaman kita - seorang lelaki yang menyelamatkan beberapa ratus kanak-kanak Yahudi yang ditakdirkan mati semasa Perang Dunia Kedua.

Guru Johan van Hulst menerima peluang yang unik - hidup panjang dan menarik. Beliau hidup 107 tahun dan hanya sedikit sahaja yang tidak "menjangkau" hari jadi ke-108.

Semasa zaman perang, Johan van Hulst memasuki rangkaian bawah tanah, yang diam-diam keluar dari bawah hidung Nazi, anak-anak Yahudi, dihukum dihantar ke kem-kem tahanan, untuk kematian tertentu. Oleh kerana lelaki - 600 kanak-kanak menyelamatkan nyawa.

Selepas perang, van Hulst bekerja di senat Belanda, adalah ahli Parlimen Eropah.

Kepada yang terakhir dia mengekalkan pemikiran yang sihat, penyakit-penyakit tidak senonoh tidak berkuasa kepadanya. Dalam 99 tahun, van Hulst memenangi kejohanan berprestij catur.

Pihak berkuasa Israel menganugerahkan gelarannya "Yang Betul Di Antara Bangsa". Tajuk ini hanya menerima sedikit sahaja. Dia dihormati oleh orang-orang yang, bukan orang Yahudi, memberikan sumbangan besar kepada keselamatan orang Yahudi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan