Pelajar Volgograd mengilhami seluruh dunia untuk mencari ubat untuk ibunya

Murid gred keenam sekolah Volgograd memanggil semua kenalan dan orang asing untuk membantu mencari ubat untuk ibu.

Budak itu menulis pengumuman tulisan tangan yang menyentuh dan meletakkannya di tangga sendiri. Pada mulanya, jiran-jiran keluarga, yang memfilmkan dan menyiarkan iklan di Internet, tidak dapat melewati seruan untuk mendapatkan bantuan. Kemudian untuk mencari dadah untuk ibu budak yang sakit penduduk dari pelbagai rantau di Rusia menyertai.

Seorang kanak-kanak yang bernama Vanya memberi nasihat kepada jiran-jiran itu hanya: "Penghuni-penghuni yang dihormati, kami meminta anda supaya tidak menjadi khayal dan tidak peduli. Perubatan Nimotop sangat diperlukan! Bantu menyembuhkan ibu! Terima kasih, Ivan".

Ibu yang berusia 43 tahun, Vanya mengalami strok. Selepasnya, doktor menetapkan dadah kepada wanita, yang, seperti yang ternyata, dikeluarkan daripada pengeluaran besar-besaran.

Kini ibu Vanina mempunyai risiko yang sangat tinggi untuk strok berulang dan ubat tidak lagi hanya memerlukan segera, dan sangat mendesak.

Vanin panggilan terdesak untuk menyembuhkan ibunya didengar bukan sahaja di Rusia, tetapi juga di luar negara. Wakil-wakil dari syarikat farmaseutikal yang menghasilkan ubat ini, mengatakan bahawa pemodenan pengeluaran sedang penuh, dan akan mula menghasilkan "Nimotop" lagi hanya tahun depan. Stok dadah di gudang di Rusia berakhir.

Walau bagaimanapun, orang yang tinggal di negara lain bertindak balas, dan ternyata beberapa stok ubat yang diperlukan masih di Belarus, Turki dan Israel. Pengguna internet berjanji untuk membuat pembelian dan menghantar dadah ke Volgograd secepat mungkin, Vanya dan ibunya.

Sementara itu, keluarga sedang menunggu ubat yang diperlukan, Kementerian Kesihatan wilayah Volgograd berjanji untuk mencari analogi "Nimotop" untuk jangan terlepas masa berharga dan menyelamatkan nyawa wanita.

Pengguna internet telah menyatakannya menghormati dan kagum kepada wanita yang menaikkan anak lelaki itu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan