Doktor Volgograd menyelamatkan nyawa seorang anak seorang ibu 200 paun yang tidak menyedari kehamilannya

Doktor-doktor di rantau Volgograd berjuang untuk kehidupan bayi yang dilahirkan pada ibu berusia dua ratus tahun yang berusia 35 tahun dengan enam anak yang mempunyai banyak anak. Gadis itu dilahirkan seberat 5 kilogram di bawah keadaan yang sangat pelik - dalam amalan doktor tempatan kelahiran sedemikian berlaku untuk kali pertama.

Seorang penduduk daerah Kletsky di rantau Volgograd berniaga dengan pasangan suami isteri biasa, dan sudah berada di dalam kereta dia merasa sakit di perutnya yang lebih rendah. Seorang wanita yang biasa dengan sensasi generik, mencadangkan bahawa dia melahirkan. Lelaki itu menghidupkan kereta itu dan menyerahkan pasangannya ke hospital bersalin Kalachayevsky, yang paling dekat.

Hospital bersalin Kalachayevsky

Wanita 200 paun itu benar-benar melahirkan, seperti yang dinyatakan oleh pakar obstetri. Juga, doktor telah menemui wanita yang mengalami preeclampsia yang kuat dan risiko yang tinggi untuk kehidupan ibu dan untuk kehidupan kanak-kanak.

Anak perempuan lima kilo yang baru lahir dilahirkan dengan pneumonia kongenital, dia segera diarahkan ke reanimobile di hospital kanak-kanak daerah, di mana keadaan lebih sesuai untuk kanak-kanak kejururawatan.

Sekarang kanak-kanak masih dalam rawatan intensif, keadaan gadis itu sangat serius, tetapi Doktor memberi jaminan bahawa ada harapan.

Ibu berusia 35 tahun mahu melihat anak perempuannya, tetapi semasa dia bersendirian, di hospital bersalin, di mana dia pulih dari kelahiran yang sukar.

Wanita itu mengatakan bahawa dia tidak tahu mengenai kehamilannya, dan kekurangan haid disebabkan oleh permulaan menopaus awal.

Di rumah, enam anak dan ladang besar, tujuh ekor lembu, sedang menunggu ibu dan anak perempuan. Anak sulung Volgogradka tahun ini berakhir sekolah, anak bongsu berusia 2 tahun.

Doktor masih mengalami kerugian - Bagaimanakah wanita berjaya menahan kehamilan? Dia mempunyai tekanan darah tinggi, kencing manis, urat varikos, manakala dia tidak mendapat rawatan, tidak didaftarkan dengan perundingan. Hakikat bahawa kehamilan berakhir pada melahirkan tepat pada masanya, menurut doktor, adalah keajaiban yang hebat. Risiko bahawa semua enam kanak-kanak lain boleh kekal sebagai anak yatim sangat tinggi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan