Di Volgograd, anugerah diberikan kepada seorang lelaki yang mengangkat seluruh dunia untuk mencari ubat untuk ibunya

Ivan Shitik, 13, dari Volgograd pada Hari Pembela Tanah Air menerima anugerah yang tinggi, sebagai seorang pahlawan yang menyelamatkan nyawa seorang lelaki dengan tindakannya. Dan ini bukan tentang orang lain, tetapi tentang ibu sendiri.

Pada musim panas tahun 2018, pengumuman tulisan tangan muncul di pintu masuk kawasan di mana kanak-kanak itu hidup. Di dalamnya, tanpa menghiraukan lagi, budak lelaki itu beralih kepada orang yang meminta bantuan untuk mencari penawar bagi ibu yang sakit. Ubat tidak tersedia di farmasi dan telah dihentikan buat sementara waktu. Beberapa kata mudah menyentuh kedalaman jiwa bukan sahaja tetangga Vania, tetapi juga berjuta-juta orang di Rusia dan di seluruh dunia:

"Penyewa yang dihormati. Kami meminta anda supaya tidak menjadi tidak berperikemanusiaan dan tidak peduli. Ia adalah ubat yang sangat diperlukan "Nimotop"! Bantu menyembuhkan ibu! Terima kasih, Ivan. "

Jiran-jirannya memotret iklan itu dan menyiarkannya di rangkaian sosial, dan gelombang ketidakpedulian manusia dengan cepat mula menyebar - beribu-ribu orang dari seluruh dunia menyertai pencarian untuk Nimotop.

Ibu Ivan yang berusia 43 tahun mengalami strok, dan selepas itu, ubat ini disyorkan kepada wanita yang sakit. Tanpa dia, terdapat risiko besar strok lain dan kematian seorang wanita.

Dengan sedar, dengan semua kaedah yang ada padanya, remaja mula mencari ubat yang diperlukan. Dan dijumpai. Dadah itu dihantar dari Belarus, dari Turki.

Pedagogi televisyen terkenal Elena Malysheva mendapati doktor yang baik yang membawa peralatan dari Moscow ke Volgograd, kerana seorang wanita tidak dapat diangkut ke ibu kota. Doktor modal beroperasi di ibu Vanya di jalan raya. Beliau mempunyai stent dipasang, dan hari ini wanita itu boleh dikatakan sihat.

Anak lelaki itu, yang walaupun masih muda, melakukan segala-galanya untuk menyelamatkan ibunya, dan lebih banyak lagi, dianugerahkan perintah "Untuk Penjimatan Kehidupan", secara berasingan mengucapkan tahniah kepadanya oleh kakitangan EMERCOM dari Rusia. Mereka mahu melihat Vanya dalam barisan mereka selepas dia lulus dari sekolah.

Tetapi anugerah yang paling berharga diberikan kepada ibu Ivan - oselamat terima kasih kepada orang yang dia sendiri melahirkan. Wanita itu menerima beratus-ratus ribu ulasan daripada orang asing yang meluahkan rasa hormat kepadanya kerana dia membesarkan anaknya kepada lelaki yang sebenar. Dan bagi seorang lelaki yang sebenar dan pemain pertahanan, umur kalendar, seperti yang ternyata, bukan kriteria yang paling penting.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan