Mari naik: pemandu teksi di St. Petersburg tersilap mengambil dari ibu bapa anak kurang upaya

Di St. Petersburg, pemandu teksi mengambil seorang gadis kurang upaya, dan ibu ditinggalkan di luar jalan raya.

Ini diberitahu di pejabat Ombudsman Kanak-Kanak untuk Modal Utara.

Ombudsman Svetlana Agapitova, ibu kepada anak kurang upaya, berputus asa sepenuhnya.

Dia berkata bahawa dia menelefon teksi melalui yang terkenal dan sangat popular perkhidmatan dalam talian. Seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun tidak berjalan sendiri dan tidak boleh berubah dari kerusi roda tanpa bantuan orang dewasa.

Ibu melancarkan anak perempuannya dari kerusi ke kerusi belakang teksi yang tiba di panggilan. Selepas itu, dia menutup pintu dan mula berjalan mengelilingi kereta untuk duduk di sebelah kanak-kanak itu di seberang jalan.

Tetapi ibu tidak mempunyai masa untuk masuk ke salon, kerana pemandu tiba-tiba ditarik pada kelajuan pecah dan mengambil anak itu sahaja.

Wanita itu berlari di belakang kereta semasa dia kuat, menjerit, tetapi pemandu itu tidak memberi perhatian kepadanya. Dia cuba memanggilnya dan pengirimnya, tetapi pemandu itu tidak mengambil panggilan dan tidak dapat menghubunginya di perkhidmatan penghantaran.

Gadis kurang upaya juga cuba mendapatkan perhatian pemandu, kata itu ibu terlupa, tetapi pemandu teksi mengabaikan anak itu.

Hanya selepas sampai ke destinasi, "tajam sebagai peluru," adakah pemandu menyedari bahawa tiada orang dewasa di kabin dan membayar dasarnya tiada siapa.

Kedua-dua ibu dan anak perempuan sangat gugup, dan untuk sekurang-kurangnya entah bagaimana menebus dirinya, pemandu teksi tidak membebankan mereka untuk perjalanan.

Tetapi ibu yang marah tidak puas hati dengan ini dan menulis aduan kepada perkhidmatan teksi, pejabat pendakwa dan hak kanak-kanak ombudsman.

Dia menggesa untuk menghukum pemandu ini dan mengarahkan pemandu teksi lain peraturan pengangkutan penumpang.

Di dalam syarikat di mana pemandu pelik bekerja, menjelaskan bahawa lelaki itu bekerja hari keempat hampir tidak ada rehatdan oleh itu dia letih dan tidak dapat melihat secara realiti dengan secukupnya.

Ombudsman kanak-kanak St. Petersburg, Svetlana Agapitova, berjanji untuk mengambil semua langkah supaya pemandu teksi di ibu negara utara diperiksa oleh inspektorat pengangkutan dan meminta disiplin.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan