Subjek baru diperkenalkan di semua sekolah di Rusia.

Dari akhir September satu subjek baru akan diperkenalkan di sekolah-sekolah di negara ini. Ia dipanggil tidak jelas - NTI. Singkatan ini bermaksud perkara berikut - "inisiatif teknologi negara".

Semasa pelajaran NTI, kanak-kanak akan diberitahu tentang perkembangan terkini dan teknologi yang telah muncul di Rusia.

Subjek ini direka untuk pelajar sekolah menengah. Kementerian Pendidikan mencadangkan untuk mengajar kanak-kanak dari gred 8 hingga 11.

Bahan-bahan metrik telah dihantar ke sekolah untuk guru-guru pelbagai kepakaran. Kadar latihan guru yang berasingan tidak diperlukan oleh NTI, guru-guru biologi, kimia, fizik dan mata pelajaran lain boleh mengajarnya.

Dalam beberapa hari pengajaran subjek ini akan bermula dan ia dirancang agar ia kelihatan seperti pelajaran bertema, bersatu dengan topik seperti "Manusia", "Infrastruktur", "Teknik", "Ekologi", "Maklumat", "Pengeluaran".

Mengenai teknologi Rusia yang maju dalam setiap sektor tematik dan akan memberitahu pelajar sekolah menengah.

Oleh itu, dalam bahagian "Man", kanak-kanak akan belajar mengenai teknologi bionik, tentang kemungkinan menyunting genom, dan tentang ubat pencegahan. Dalam bahagian "Maklumat", lelaki akan diperkenalkan kepada penghalang blok, pencapaian kecerdasan buatan, teknologi kuantum.

Dalam bahagian kemajuan teknikal, pelajar sekolah menengah akan dapat mempelajari lebih lanjut mengenai kenderaan udara tanpa pemandu, dan di bahagian Pengeluaran, kanak-kanak akan ditawarkan inovasi pengeluaran terkini yang mengotomatisasi dan proses robot di kilang-kilang dan kilang-kilang.

Dilaporkan bahawa Olimpik Sekolah Semua-Rusia akan diadakan di STI, lebih daripada 20 ribu orang telahpun mengumumkan. Hasil Olimpik akan bervariasi ketika memasuki universiti, jika profil Olimpiade sesuai dengan profil universitas.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan