Anda perlu membayar dalam apa cara sekalipun: Mahkamah Agung dibenarkan memungut hutang untuk tunjangan walaupun kebanyakan kanak-kanak

Mahkamah Agung Persekutuan Rusia menjelaskan Adakah mungkin untuk mengumpulkan sokongan anak dari ibu bapa penghutang jika anak itu sudah berumur 18 tahun?.

Beribu-ribu orang Rusia merayu kepada mahkamah tertinggi dengan pertanyaan ini, kerana bailif di lokasi sering menghentikan proses penguatkuasaan untuk tunjangan segera setelah anak berusia 18 tahun.

Bukan sahaja dapat mengumpul, tetapi juga perlu, mereka meyakinkan Badan Kehakiman mengenai Kas Administratif.

Hutang atas tunjangan, walau apa pun secara kewangan, kekal hutang, dan dari pembayaran majoriti anak ibu bapa cuai tidak boleh dibebaskan.

Penjelasan demikian mengikuti keadaan skandal di Khabarovsk.

Ada seorang wanita hampir 20 tahun ada yang menjaga anak-anak mereka. Bekas suami enggan membayar sokongan anak. Selepas bertahun-tahun, wanita itu pergi ke mahkamah untuk mendapatkan semula sekurang-kurangnya sesuatu dari bekas kekasihnya, tetapi hakim-hakim tempatan enggan membuat keputusan untuknya.

Wanita itu pergi ke mahkamah serantau, di mana dia dinasihatkan untuk berhenti mengeluh, kerana anak-anak telah dewasa, dan jika mereka memerlukan wang, biarkan mereka sendiri mendakwa bapaLagipun, wang yang belum dibayar sebelumnya akhirnya ditujukan untuk mereka, dan bukan untuk ibu mereka.

Percubaan oleh pengadilan dan bailiff di wilayah Rusia untuk menggantikan pembayaran tunjangan dengan pekerjaan wajib juga dikritik oleh Mahkamah Agung Rusia.

Tidak kira apa pun berapa tahun berlaluseorang wanita mempunyai hak untuk mendakwa dan mengumpul nafkah, yang dia tidak terima apabila membesarkan anak sendiri. Majoriti kanak-kanak itu tidak menghentikan tugas penghutang dan perubahan pemulihan (suatu cadangan untuk memohon kepada mahkamah oleh anak-anak itu sendiri) adalah salah tafsir undang-undang yang ada.

Semua ibu bapa kanak-kanak dewasa yang menghadapi penafian di mahkamah dan dalam perkhidmatan bailif adalah disyorkan berdasarkan keputusan Mahkamah Agung. tuntutan fail sekali lagi.

Mereka sepatutnya menunjukkan bahawa mereka meminta untuk mengumpul sokongan anak dari tahun-tahun sebelumnya untuk mengimbangi perbelanjaan mereka sendiri untuk seorang kanak-kanak yang perlu dibangkitkan secara bebas, tanpa bantuan ibu bapa yang lain.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan