Pelajar sekolah semalam dari Novosibirsk menyaman Kementerian Pendidikan

Seorang graduan gimnasium Novosibirsk № 4 mengajukan gugatan dengan Kementerian Pendidikan dengan syarat untuk meningkatkan skor peperiksaannya.

Pemuda itu yakin bahawa dia kurang dinilai dalam kajian sosial dari segi kerja kreatif dengan jawapan terperinci. Kriteria yang mana jawapannya dinilai terlalu sempit, kata pemuda itu.

Harus diingat bahawa duluan telah diwujudkan di Rusia - tiada pelajar dan ibu bapa mereka sebelum ini merayu kepada mahkamah menuntut peningkatan dalam mata untuk peperiksaan negeri bersatu.

Terdahulu, Artem Veselov merayu terhadap keputusan peperiksaan itu, tetapi persoalannya tidak diselesaikan secara positif - tidak ada yang mula mengubah penilaiannya.

Mata yang dicetak pada peperiksaan, lelaki muda sudah cukup untuk masuk ke universiti. Satu lagi di tempatnya hanya akan diam, tetapi Artem berkata bahawa dia merayu kepada mahkamah "dari rasa keadilan"Lagipun, jika penilaian yang tidak adil tidak dibatalkan sekarang, maka tahun depan anggota komisen yang sama akan mengambil peperiksaan dengan perasaan penuh kekebalan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan