Waltz dalam slings: jenis baru kecergasan untuk ibu-ibu dengan bayi

Di Stavropol, jenis kecergasan baru mendapat momentum - slingots. Mumi-mumi muda dengan bayi-bayi di sela-sela mengambil jalan-jalan, dataran dan taman-taman untuk menari dalam cuaca yang baik, dan pada masa yang sama untuk "berjalan" anak itu. Mereka menari betul-betul di dalam sangkar bersama bayi.

Hari ini, lebih daripada 80 ibu Stavropol telah menjadi penyokong semangat sedemikian.

Pergerakan tarian disesuaikan untuk ibu-ibu, memandangkan hakikat bahawa mereka membawa pulang begini dengan anak-anak di dada mereka. Pa benar-benar selamat untuk kanak-kanak.

Studio ini dianjurkan oleh ibu kepada dua anak, oleh pendidikan, koreografer Yevgeny Krasnikov.

Wanita itu pertama kali disokong oleh rakan dan jirannya sendiri, dan kemudian orang asing mula mendaftar untuk kursus tarian yang luar biasa. Tidak lama kemudian inisiatif itu dinilai oleh komuniti perubatan. Pediatrik berkata pergerakan sendi sangat berguna untuk kanak-kanak, pakar obstetrik sebulat suara bersetuju bahawa ibu menari dalam tali pemulihan lebih cepat selepas bersalin dan kembali ke bentuk fizikal yang normal. Psikiatri telah memperhatikannya ibu-ibu menari tidak mempunyai tanda kemurungan postpartum yang sedikit.

Secara beransur-ansur membentuk sebuah pasukan yang kini sering menghadiri pelbagai acara bandar. Pakaian penari menjahit diri - sama ada untuk diri sendiri dan untuk bayi, kerana dia juga adalah ahli tarian.

Dari bulan Mei hingga akhir Oktober, ibu dengan bayi menari di jalanan, dan di musim sejuk di kafe kanak-kanak dan di taman permainan dalaman.

Semua kelas untuk ibu adalah percuma.

Ibu Stavropol menunjukkan contoh yang ingin tahu kepada yang lain. Daya tarik dengan Slignotans telah tersebar ke beberapa kawasan lain - studio mereka telah muncul di Samara, di Moscow, di Rostov.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan