Di Jepun, mengharamkan hukuman fizikal kanak-kanak.

Kerajaan Jepun meluluskan pindaan kepada undang-undang negeri, yang dalam bentuk yang ketat melarang hukuman fizikal kanak-kanak. Seperti langkah pendidikan, pada pendapat para pegawai, tidak ada apa-apa selain bahaya. Sekarang di peringkat perundangan, ibu bapa, guru, pekerja sosial, tutor dan pendidik dilarang dalam bentuk apapun untuk menghukum anak-anak secara fizikal.

Penggunaan rang undang-undang ini hanyalah langkah pertama, seterusnya Ahli Parlimen Jepun merancang untuk mengetatkan secara formal undang-undang jenayah negarasupaya artikel dan peruntukan baru muncul di dalamnya, menyediakan hukuman berat bagi orang dewasa yang berani menahan tangan terhadap anak, walaupun anak ini sendiri.

Kes-kes kekejaman kepada kanak-kanak menyapu Jepun, dan pada bulan Februari, Perdana Menteri Shinzo Abe memerintahkan untuk menyelesaikan masalah ini dalam masa empat minggu dan menangani semua kejadian.

Jerami terakhir dalam kesabaran pihak berkuasa adalah cerita yang melanda seluruh negara: seorang gadis berusia 10 tahun dari bandar Chiba dipukul dalam keluarga, kelaparan dan diusir ke sejuk tanpa pakaian. Kanak-kanak itu telah meninggal dunia. Bapa ditahan.

Polis Jepun, sebagai tindak balas kepada permintaan pihak berkuasa, berkata mereka tahu 80,000 kes keganasan fizikal, psikologi dan lain-lain terhadap kanak-kanak dari semua peringkat umur. Tidak pernah sebelum ini di Jepun mempunyai statistik yang besar sekali.

Pada bulan Disember tahun lalu, hukuman fizikal kanak-kanak di peringkat negeri diharamkan di Perancis. Hari ini, pengharaman pukulan sah di 55 negara, dan Jepun akan menjadi ke-56. Di kebanyakan negeri, larangan ini hanya terpakai kepada institusi awam - sekolah, tempat perlindungan, sekolah asrama, tidak mengawal hubungan ibu bapa dan anak-anak. Hukuman jenayah, termasuk hukuman penjara, untuk hukuman fizikal kanak-kanak untuk ibu bapa wujud di Britain, Sweden, beberapa negeri AS.

Di Rusia, tidak ada larangan seperti itu, tetapi tanggungjawab untuk ibu bapa disediakan, bagaimanapun, hanya jika pegawai penguatkuasa undang-undang membuktikan fakta yang berulang penggunaan kekerasan terhadap anak kecil.

Sehingga permulaan abad yang lalu kanak-kanak sebat dianggap berguna. Ibu bapa Cina menyerang kanak-kanak bukan sahaja untuk kesalahan, tetapi juga untuk pencegahan, dan mereka melakukannya dengan bantuan batang buluh. Orang Persia mengamalkan pencegahan pencegahan, dan Rusia - dengan batang.

Bukan sahaja kanak-kanak yang dilahirkan dari peringkat rendah penduduk, tetapi juga keturunan keluarga bangsawan. Di Rusia, walaupun kanak-kanak maharaja dicegah secara fog. Inisiator penghapusan hukuman kanak-kanak sejagat adalah Empress Catherine II. Dan institusi pendidikan pertama, di mana mereka tidak menggunakan sebat, diasaskan oleh Leo Tolstoy.

Leo Tolstoy

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan