Rusia akan memperkenalkan sistem latihan baru yang akan membantu mengisi jurang dalam pengetahuan kanak-kanak

Kementerian Sains dan Pendidikan Rusia menyatakan bahawa projek baru akan dilancarkan di negara ini yang akan membantu mengisi jurang pengetahuan setiap pelajar.

Dalam rangka projek Persekitaran Pendidikan Digital, sistem khas akan muncul di mana setiap anak usia sekolah mempunyai akaun peribadi sendiri. Ia secara automatik mengumpulkan semua maklumat mengenai kemajuan dalam subjek yang berbeza, supaya ibu bapa dan guru dapat merancang jadual individu kelas tambahan - satu kanak-kanak akan mendapat manfaat daripada kelas tambahan dalam matematik, dan keperluan lain untuk mengisi jurang dalam pengetahuan bahasa asing.

Di samping prestasi sekolah, sistem baru akan menangkap apa yang disebut "jejak digital", menganalisis halaman dan permintaan seorang pelajar tertentu di Internet, serta halaman peribadinya di rangkaian sosial.

Ia akan membantu kenal pasti kawasan kepentingan dan menyesuaikan program dengan keutamaan setiap pelajar. Program ini, khususnya, akan menawarkan kandungan setiap kanak-kanak untuk kelas tambahan.

Sistem ini akan berguna untuk guru, ia akan menyelamatkan mereka dari banyak kerja kertas rutin. Dan guru akan dapat mendapatkan semua maklumat mengenai pelajar secara literal "dalam satu klik".

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan