Peringkat kedua penerimaan anak ke kelas pertama dimulai di Rusia

Ibu bapa yang sedang bersedia untuk menghantar anak mereka ke gred pertama pada bulan September tahun ini harus memeriksa ketersediaan semua dokumen dan sijil perubatan, kerana 1 Julai, negara akan memulakan "gelombang kedua" penerimaan dokumen daripada ibu bapa pengetua kelas masa depan.

Sekarang di Rusia kanak-kanak dimasukkan ke kelas pertama dalam dua peringkat.

Yang pertama bermula pada 1 Februari. Hak untuk didaftarkan di sesuatu sekolah atau gimnasium dalam rangka "gelombang pertama" diberikan kepada kanak-kanak yang, dengan pendaftaran, tergolong dalam sekolah yang dipilih.

1 Julai mula menerima dokumen daripada mereka yang hanya mahu menghantar anak ke sekolah tidak mengikut pendaftarantetapi atas sebab-sebab lain.

Sekiranya ada tempat yang tinggal Kanak-kanak yang menetap di kawasan yang tidak ditugaskan di sekolah ini akan didaftarkan di kelas pertama apabila mereka menyediakan satu set dokumen tertentu.

Ketersediaan dalam kes ini tidak dijamin. Ini semua bergantung pada berapa banyak aplikasi yang difailkan dalam "gelombang pertama".

Mengemukakan dokumen di peringkat kedua ibu bapa boleh dari 1 Julai hingga 5 September.

Mereka perlu menulis permohonan yang dialamatkan kepada pengarah sekolah atau gimnasium, dan juga menyediakan salinan asli dan salinan sijil kelahiran kanak-kanak, asal dan salinan pasport ibu bapa, sijil dari kediaman kanak-kanak dan sijil komposisi keluarga jika keluarga besar.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan