Di Rusia, memutuskan untuk mengetatkan keperluan untuk permainan kanak-kanak

Di Rusia, draf undang-undang telah digubal Mengetatkan peraturan keselamatan di bilik permainan untuk kanak-kanak, yang terletak di pusat membeli-belah dan hiburan. Selepas tragedi itu, yang berlaku kira-kira setahun yang lalu di pusat membeli-belah Zimnyaya Chery di Kemerovo, mereka terlibat dalam keselamatan kanak-kanak di pertubuhan sedemikian di semua peringkat, dari jabatan ke Duma Negeri.

Jadi, baru-baru ini dalam bacaan pertama cadangan itu diterima. menguatkan keperluan keselamatan kebakaran. Tetapi kini terdapat keperluan untuk menyelesaikan masalah dengan keselamatan mencari kanak-kanak di bilik permainan sendiri.

Rang undang-undang baru dengan ketara mengetatkan keperluan untuk usahawan yang mencipta dan menyusun bilik-bilik tersebut untuk masa lapang kanak-kanak.

Adalah diketahui bahawa ia dicadangkan untuk melarang kategori bekerja di bilik tersebut dan menjaga orang yang bermain kanak-kanak, pernah disabitkan kesalahan untuk jenayah terhadap kehidupan dan kesihatan, terhadap integriti seksual dan moral awam, dan tidak mempunyai buku kebersihan dan akses perubatan untuk bekerja dengan kanak-kanak.

Peralatan yang dilengkapi dengan bilik permainan kanak-kanak mesti disahkan dan selamat. Sekiranya kanak-kanak itu cedera semasa permainan, usahawan - pemilik bilik permainan - mesti bertanggungjawab (dari bahan kepada penjenayah). Hari ini sangat sukar untuk membawa ahli perniagaan ke pengadilan kerana asas perundangan yang tidak sempurna.

Menurut statistik, dalam bilik permainan di pusat membeli-belah dan hiburan, untuk 2018 cedera lebih daripada 80 ribu kanak-kanak Rusia. Kecederaan berlaku dari lebam dan patah kaki ke kecederaan pemompulan tulang belakang dan lain-lain kecederaan yang melumpuhkan. Menurut pakar, ruang paling berbahaya untuk permainan kanak-kanak adalah taman dan sudut trampolin, serta kem tali.

Dalam masa terdekat, teks draf undang-undang dari Moscow City Duma, di mana ia diwujudkan dan dimuktamadkan, akan dihantar ke Duma Negeri untuk dipertimbangkan oleh ahli parlimen. Pertimbangan pindaan dirancang pada sesi musim bunga.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan