Di Rusia, memutuskan untuk "mengira" semua kem kanak-kanak

Di negara kita, kami merancang memperkenalkan pendaftaran yang akan bersatu semua penganjur aktiviti kanak-kanak. Suruhanjaya mengenai aktiviti perundangan Kerajaan Persekutuan Rusia memutuskan untuk menyokong inisiatif seorang ahli politik wanita terkenal, Timbalan Negeri Duma Irina Yarovoy, yang menawarkan untuk mengambil kawalan khas setiap orang yang cuba untuk menganjurkan cuti kanak-kanak dan menyediakan perkhidmatan pelancongan dan hiburan ke bawah umur Rusia.

Timbalan Duma Negeri Irina Yarovaya - pengarang idea daftar kem kanak-kanak

Data mengenai entiti undang-undang yang menyediakan perkhidmatan sedemikian, mengikut idea pengarang idea, harus dibuat oleh pemerintah daerah. Mana-mana warganegara boleh mengakses maklumat tersebut secara bebas pada bila-bila masa.. Anggota suruhanjaya kerajaan membincangkan cadangan ini dengan perdebatan yang hangat dan perbincangan emosi. Ia tersirat bahawa semua rayuan ibu dan bapa kepada pihak berkuasa tentang satu atau lain-lain penganjur rekreasi kanak-kanak, serta tanggapan pegawai kepada rayuan tersebut, harus diterbitkan secara terbuka. Tetapi undang-undang yang ada di Rusia memerlukan kerahsiaan mengenai data peribadi pemohon. Kedua-dua syarat ini tidak serasi. Cara menyelesaikan percanggahan ini akan diputuskan oleh bacaan kedua dokumen tersebut.

Pendaftaran, yang dicadangkan untuk dicipta, dimaksudkan untuk musim panas Jumlah kanak-kanak Rusia lebih selamat. Kementerian Buruh dan Perlindungan Sosial telah meluluskan inisiatif itu, ia juga disokong oleh Kementerian Kesihatan.

Keperluan pangkalan data semacam itu telah dibuat untuk masa yang lama, tetapi jurang jelas dalam organisasi masa lapang kanak-kanak bermula selepas tragedi di Karelian Syamozeroapabila, semasa arung jeram yang tidak dibenarkan di tasik, 14 kanak-kanak mati dalam ribut dalam air sejuk. Dalam kes ini, peniaga yang mengasaskan kem swasta, pakar Rospotrebnadzor dan pembantu perubatan tempatan, yang menerima mesej daripada mangsa yang terselamat remaja mengambil keseronokan dan enggan membantu. Dia dijatuhkan hukuman penjara 3 tahun.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan