Keluarga profesional akan muncul di Rusia

Di Rusia, ia dirancang untuk memperkenalkan pengalaman baru - akan ada keluarga profesional untuk pendidikan anak-anak yang tidak mempunyai calon angkat.

Ibu bapa profesional akan mengambil anak-anak keluarga mereka dari rumah anak yatim piatu dan rumah anak yatim di bawah kontrak sementara. Mereka tidak akan dapat memilih anak tertentu, negara akan menghantar kanak-kanak kepada keluarga tersebut mengikut budi bicara mereka sendiri.

Kebanyakan ibu bapa angkat berpotensi tidak hadir kanak-kanak dengan diagnosis yang sukar, pada remaja yang rumit. Mereka adalah orang yang memerlukan kehidupan keluarga, tetapi tidak mempunyai peluang seperti itu. Hari ini di rumah anak yatim adalah kira-kira 73 ribu lelaki ini.

Institut Keluarga Foster Profesional adalah amalan yang wujud di Eropah, dan kini kemungkinan mewujudkan keluarga Rusia yang sama sedang dibincangkan di Kementerian Sains dan Pendidikan Rusia. Arahan itu diberikan oleh Timbalan Perdana Menteri Kerajaan Rusia, Tatyana Golikova.

Keluarga sedemikian telah lama wujud, contohnya, di Republik Czech. Terdapat pengalaman yang diiktiraf sebagai berjaya.

Diandaikan bahawa keluarga tidak perlu lengkap - sama ada satu orang tua atau pasangan boleh menimbulkan yatim piatu. Kerja mereka di bawah kontrak akan dibayar dengan baik, kerana kontrak itu tidak membayangkan cuti atau hujung minggu.

Pembetulan yang sepadan perlu dibuat dalam Kod Buruh, selagi dokumen ini tidak mengandungi rejim buruh sedemikian.

Sejauh mana ibu bapa angkat profesional yang menerima gaji tidak dilaporkan lagi, isu ini masih diluluskan oleh Kementerian Pendidikan dan Kementerian Buruh.

Untuk menjadi keluarga profesional, anda memerlukan aplikasi bertulis, selepas guru-guru ibu bapa berpotensi profesional akan diuji dengan ketat - pakar akan menilai keadaan perumahan, ciri psikologi calon, ciri mereka.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan