Di rantau Penza, gabenor memerintahkan para pegawai untuk menghalang wanita daripada pengguguran

Gabenor Daerah Penza, Ivan Belozertsev, yang diberi kuasa ini, pergi ke langkah aneh dan tak terduga mewajibkan semua ketua majlis perbandaran untuk secara tidak sengaja menghalang wanita dari rantau ini daripada pengguguran.

Beliau berkata para pegawai kini perlu mengadakan pertemuan peribadi dengan setiap wanita yang bercadang untuk melakukan pengguguran untuk memahami apa sebabnya dia ditolak dan sama ada sesuatu boleh dilakukan supaya wanita itu mengubah fikirannya dan meninggalkan anaknya.

Gabenor Rantau Penza Ivan Belozertsev

Ivan Belozertsev, sebagai bekas tentera yang berpengalaman, tidak hanya bertanya, tetapi diperintahkan. Dan sekarang firman-Nya adalah hukum. Walau apa pun, untuk kawasan Penza.

Mulai sekarang, di rantau ini, wanita yang memutuskan untuk melakukan pengguguran harus diwawancara bukan hanya oleh doktor dan doktor kepala klinik atau klinik antenatal, tetapi juga oleh wanita yang menganjurkan untuk ibu dan anak, dan, tentu saja, pejabat, walikota kota, kepala pemerintahan daerah , ketua pentadbiran kampung.

Bukan rahsia lagi bahawa sering sebab penamatan kehamilan bukan keengganan untuk mempunyai anak, tetapi keadaan hidup yang sempit, pendapatan rendah. Dalam situasi di mana anda boleh membantu, gabenor menuntut pasti untuk membantu bayi mendapat peluang untuk dilahirkan.

Para pegawai akan mempunyai insentif yang kuat untuk kerja tersebut: Gabenor berjanji untuk menolak setiap orang yang enggan bercakap dan bekerjasama dengan wanita hamil.

Sebelum ini, langkah-langkah radikal untuk mengurangkan bilangan pengguguran telah digunakan di Wilayah Belgorod. Di sana, wanita hamil yang ingin menyingkirkan anak itu diwajibkan menerima sijil istimewa di keuskupan setempat. Ia mengatakan bahawa wanita itu diberi amaran bahawa dia melakukan dosa besar pembunuhan bayi. Tetapi amalan Belgorod tidak bertahan lama.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan