State Duma datang dengan cara untuk merangsang orang Russia untuk mengambil anak-anak ke jagaan

Di Duma Negeri, Rusia ditawarkan untuk menubuhkan saiz bayaran bulanan kepada keluarga yang mengambil anak dalam jagaan dan penjagaan, pada tahap yang akan sama dengan minimum sara hidup setiap kanak-kanak di rantau tertentu. Lebih daripada jumlah ini, menurut wakil rakyat, anda boleh membayar, kurang - mustahil.

Dokumen cadangan itu dibuat oleh ahli jawatankuasa parlimen mengenai dasar buruh dan sosial. Sudah pada bulan Februari, rang undang-undang itu akan dipertimbangkan pada mesyuarat rumah bawah parlimen.

Hari ini, Kod Keluarga menunjukkan bahawa keluarga yang menjaga anak-anak berhak mendapat faedah, jumlah yang ditubuhkan di rantau ini dan disahkan oleh undang-undang tempatan.

Pada masa yang sama, pembayaran sering tidak masuk akal, bahkan tidak mencukupi untuk mencapai minimum satu sara hidup untuk kanak-kanak.

Sebagai contoh, di Krasnoyarsk, penjaga menerima setiap bulan 7,125 rubel, sementara minimum sara hidup bagi setiap anak Krasnoyarsk ditetapkan pada 12.490 rubel. Jika bil baru diluluskan, pemegang amanah Krasnoyarsk akan menerima elaun yang tidak boleh kurang daripada 12.490 rubel. Para penggubal undang-undang tempatan akan dikehendaki membawa undang-undang serantau mereka selaras dengan undang-undang persekutuan.

Ahli Parlimen percaya bahawa langkah ini akan membantu merangsang orang Rusia untuk mengamalkan anak-anak, membawa mereka di bawah penjagaan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan