Di dahi ditulis: Anak-anak Uzbekistan dihukum dengan "dua" di dahi mereka

Kaedah pengaruh pedagogi luar biasa diamalkan oleh guru-guru salah satu sekolah kota Bekabad di Uzbekistan.

Untuk prestasi yang tidak memuaskan, mereka menghukum anak-anak dengan memberikan gred buruk, tetapi tidak kepada jurnal atau diari, tetapi betul-betul di dahi pelajar.

Fakta menjadi harta kebangsaan setelah salah seorang guru sekolah dasar memutuskan untuk mengambil gambar "dua" yang dipamerkannya dan meletakkan foto itu di Internet, di halamannya di rangkaian sosial.

Wanita itu menandatangani gambar: "Mereka tidak melakukan kerja rumah mereka."

Kakitangan pejabat pendakwa memberi perhatian kepada foto itu, pemeriksaan pra-penyiasatan bermula, yang mendapati bahawa amalan liar penggredan di sekolah ini - tidak sama sekali, tetapi peraturannya.

Malah semasa ujian, yang dijalankan penjaga undang-undang, guru terus meletakkan anggaran pada dahi pelajar, dan beberapa guru lagi berani untuk menghantar gambar di Internet.

Skandal itu pecah serius - beberapa guru, pengarah institusi, serta timbalannya sudah dipecat dari kedudukan atau kedudukan.

Kepala jajaran pendidikan publik kota Bekabad juga jatuh di bawah tangan panas.

Penyiasat pejabat pendakwa itu merayu kepadanya sebenarnya tentang perintah aneh di sekolah, tetapi pada masa yang sama mendedahkan fakta penggelapan dana bajet rasmi bernilai kira-kira 3 ribu dolar AS.

Kes jenayah dibawa ke atas dua fakta. Pejabat ini akan dibicarakan untuk korupsi, dan guru dan kepala sekolah akan menghadapi penghinaan maruah dan arbitrariness anak-anak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan