Set rekod baru: penduduk India, dalam 65 tahun, telah menjadi ibu tertua di dunia

Rekod dunia untuk umur wanita yang paling banyak bekerja telah rosak. Ibu tertua di dunia telah menjadi Penduduk India berusia 65 tahun. Lelaki berusia 80 tahun menjadi bapa kepada bayi itu.

Sebelum kejadian ini, semua pemutus rekod telah hamil oleh persenyawaan in vitro, dan melahirkan melalui bahagian caesar. Tetapi seorang penduduk India hamil dengan cara yang semulajadi, secara bebas, dan dia melahirkan anaknya.

Kelahiran menjadi kedua dalam berturut-turut. 8 tahun yang lalu, pada usia 57, dia melahirkan anak pertamanya.

Pakar pusat perubatan, di mana proses melahirkan anak berlaku, mendakwa bahawa semuanya berjalan dengan cara yang terbaik, dan ibu dan anak berasa hebat. Kedua-duanya sihat dan dalam masa beberapa hari akan dilepaskan dari rumah hospital.

Dr. Shabir Sidik, yang sedang melahirkan, menyatakan itu Kes ini adalah yang paling jarang dalam amalan perubatan dunia.. Umur purata menopaus adalah 47 tahun, dan biasanya jarang bagi orang untuk mengekalkan kesihatan reproduktif sehingga 65, terutama untuk melahirkan pada usia ini sendiri.

Kes ini, menurut doktor, harus memaksa WHO untuk mengkaji semula kriteria untuk umur wanita yang bekerja. Hari ini, wanita berusia 36 tahun ke atas dianggap homogen.

Ibu yang gembira dalam ranking ibu-ibu yang paling tua memindahkan pendahulunya, yang sehingga hari ini dianggap yang paling banyak - pada tahun 2016 seorang wanita India berusia 72 tahun melahirkan budak lelaki yang sihat, tetapi dalam kes itu, teknologi pembiakan yang dibantu digunakan - IVF, dan oleh itu sekarang tidak akan dianggap sebagai rekod.

Sehingga mama berusia 72 tahun di podium kejohanan itu adalah Sepanyol Maria del Carmen Busada de Lara, yang, melalui IVF, melahirkan anak kembar berusia 66 tahun. Tetapi setahun selepas melahirkan, dia meninggal dunia akibat kanser.

Bapa dan suami baru yang berusia 80 tahun yang baru dilahirkan dengan pemegang rekod baru itu segera mengumumkan pengumpulan dana untuk menjaga bayi - kehidupan keluarga agak kurang. Dan beratus-ratus orang yang bertanding telah menjawab panggilannya - keluarga itu disampaikan dengan kereta dorong baru, katil bayi untuk anak, bekalan susu bayi, mainan.

Keluarga itu telah menerima undangan untuk pelbagai rancangan TV, dan ayah berusia 80 tahun lebih suka meminta bayaran terlebih dahulu.

Walau bagaimanapun, ada yang tidak menyokong eksperimen reproduktif itu - ibu bapa, pada usia lanjut, akan mendapati sukar untuk membesarkan anak, untuk memberinya segala yang diperlukannya, kecuali, tentu saja, pasangan itu memutuskan untuk menetapkan rekod lain - dalam jangka hayat.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan