Pelajaran pendidikan fizikal di sekolah boleh dibatalkan

Pelajaran pendidikan fizikal di sekolah-sekolah Rusia boleh dibatalkan dan dikecualikan daripada kurikulum. Peluang ini kini sedang dibincangkan oleh timbalan dan pakar Kementerian Pendidikan.

Inisiatif ini dimulakan oleh Timbalan Menteri Bandar Moscow Duma Isaac Kalina. Sudah tentu tiada siapa yang akan membatalkan aktiviti fizikal. Hanya ditawarkan memperkenalkan kelas dalam sukan tertentu. Oleh itu, kanak-kanak dan ibu bapanya akan mempunyai peluang untuk memilih apa jenis sukan di dinding sekolah yang akan terlibat dalam kanak-kanak.

Pada masa ini, bahagian alternatif seperti karate, berenang (jika sekolah mempunyai kolam sendiri), bola keranjang, futsal, olahraga, dan ping pong ditawarkan.

Apa yang penting bukanlah jenis sukan yang akan dilibatkan oleh kanak-kanak, tetapi berapa kali aktiviti sukan seperti itu akan berada dalam jadualnya. Adalah dicadangkan untuk menjadikannya setiap hari..

Cadangan itu telah dibentuk dan dihantar kepada Kementerian Pendidikan, di mana pada masa akan datang mereka akan mempertimbangkan kemungkinan ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan