Perniagaan yang menguntungkan: di Urals yang berdagang anak-anak yatim

Jawatankuasa Siasatan rantau Sverdlovsk memeriksa maklumat yang mewakili penjaga dan penjagaan menerima wang daripada ibu bapa angkat.

Untuk memberi mereka anak, para pegawai meminta 80 ribu rubel. Untuk jumlah ini mereka menjanjikan semua bantuan yang mungkin dan mempercepat proses kerja kertas untuk anak angkat.

Penyiasat berhujah bahawa sebagai tambahan kepada fakta pemerasan, mereka juga akan mengesahkan bahawa pegawai penjaga menguangkan wangdibayar oleh kerajaan kepada anak yatim dan mengenai penjualan pangsapuribahawa anak-anak yatim bergantung pada undang-undang.

Kesaksian itu telah diberikan oleh pekerja rumah kanak-kanak, di mana mereka menghantar bayi antara umur 0 dan 4, yang ditinggalkan oleh ibu bapa mereka.

Pesuruhjaya Hak Kanak-kanak Wilayah Sverdlovsk sedang menyediakan nota maklumat mengenai berapa banyak aduan yang diterima sejak kebelakangan ini.

Maklumat tentang rasuah di jagaan penjagaan dan penjagaan, jualan anak yatim dan wang tunai wang mereka muncul di media tempatan, dengan cepat "dijemput" di Internet.

Sekiranya fakta itu disahkan, ia akan dimulakan kes jenayah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan