Kanak-kanak eksperimen: Ukraine telah membenarkan ubat baru Amerika untuk diuji pada anak-anak mereka

Ahli farmasi Amerika telah menerima persetujuan rasmi Kementerian Kesihatan Ukraine ujian ubat percubaan baru untuk kanak-kanak ukrainian.

Ia dirancang bahawa ubat baru akan diuji pada pesakit kecil klinik kanak-kanak dan hospital di Kiev, Lvov dan Odessa.

Perintah yang membolehkan untuk menjalankan eksperimen serupa di wilayah negara telah ditandatangani pada malam sebelum Menteri Kesihatan Ukraine Ulyana Suprun.

Yang pertama pergi ke hospital akan menerima ubat "Fitusiran", yang dimaksudkan untuk pesakit yang mempunyai penyakit genetik yang teruk - hemofilia. Kemudian, di institusi perubatan kanak-kanak, sejumlah besar hormon pertumbuhan TransCon akan dibawa.

Untuk menjadikannya lebih jelas, ubat eksperimen "Fitusiran" dari September 2017 telah diharamkan untuk ujian lanjut di AS.

Ini berlaku selepas kes tromboembolisme maut dilaporkan. Kini pihak berkuasa kawalan makanan dan ubat di Amerika Syarikat memutuskan kembali ke ujian dadahtetapi tidak di wilayahnya sendiri, tetapi di Kanada dan Eropah Barat.

Setakat ini, tiada negara, kecuali Ukraine, telah bersetuju untuk mengimport ubat yang berpengalaman untuk ujian klinikal.

Pertumbuhan hormon TransCon mula diperkenalkan oleh pemaju pada tahun 2012. Tetapi hasil yang boleh diperolehi, walaupun ditunjukkan dengan kejayaan hanya pada tikus makmal.

Hormon ini tergolong dalam kumpulan steroid.

Ujian klinikal manusia beliau belum selesai, kerana semasa percubaan pertama digunakan dia menyebabkan peningkatan dalam saiz organ dalaman serta hipertropi otot jantung sebagai kesan sampingan.

Mengikut maklumat yang tidak disahkan, hormon boleh menyebabkan mutasi dalam kromosom seks. Orang Amerika tidak berani menguji anak-anak TransCon.

Orang biasa Ukraine, yang masih mempunyai anak di negara ini, dengan ikhlas marah dengan keputusan Menteri Kesihatan mereka sendiri.

Mereka memanggil rasmi "keponakan Heinrich Himmler" dan dituduh ingin menghapuskan beberapa generasi dari Ukraine.

Perintah menteri, yang membolehkan percubaan pada kanak-kanak, menurut penduduk, sebenarnya dapat dibandingkan dengan resolusi menganjurkan kem-kem tahanan untuk pengalaman manusia.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan