Dicuri Natal: Kanak-kanak Bavaria dilarang menulis surat tradisional kepada Santa

Dalam kanak-kanak Bavaria, orang dewasa mencuri Krismas. Pihak berkuasa bandar Roth melarang kanak-kanak menulis surat kepada Santa Claus dan menggantungnya di pokok-pokok bandar. Tradisi, yang selama beberapa dekad, secara tidak diduga telah dibatalkan kerana undang-undang EU baru mengenai kerahsiaan.

Para pegawai melihat surat-surat kanak-kanak itu kepada penyihir kelahiran ancaman yang sebenarnya terhadap keselamatan anak-anak di bawah umur, kerana anak-anak tidak hanya menulis Santa mengenai keinginan dan impian mereka, tetapi juga menunjukkan nama mereka, umur, dan alamat rumah supaya Santa dapat memberikan hadiah pada malam Krismas.

Undang-undang baru EU mengenai kerahsiaan menyediakan persetujuan bertulis mandatori orang tua setiap anak untuk mendedahkan data peribadi, sementara pegawai harus memastikan bahwa orang dewasa adalah kewarasan dan memahami dengan sempurna semua kemungkinan tanggung jawab atas akibatnya, karena bukan hanya musim dingin seorang ahli silap mata, tetapi semua orang yang mahu - pokok-pokok di bandar tidak dijaga oleh pihak polis.

Penghapusan tradisi lama telah menyebabkan kemarahan di kalangan ibu bapa dan kemarahan yang tulus di kalangan kanak-kanak, kerana mereka telah menunggu hari-hari musim sejuk yang ajaib dan hebat selama setahun. Suatu kritikan yang mengkritik pihak berkuasa tempatan.

Aktivis sosial telah mengambil perkara itu, yang dengan segala cara memutuskan untuk menyelamatkan Krismas untuk anak-anak. Mereka telah mula mencipta dokumen permit sampel yang ibu bapa dengan cepat boleh mengisi supaya kanak-kanak itu masih boleh menulis mesej kepada Santa dan menggantungnya di pokok Krismas.

Skandal dengan Krismas yang dicuri jauh di luar sempadan Bavaria, dan Suruhanjaya Eropah telah menyatakan bahawa pihak berkuasa bandar Roth hanya menyalahpahami intisari undang-undang baru mengenai kerahsiaan.

Krismas di Bavaria, seperti kebanyakan negara dengan penduduk Katolik yang kebanyakannya dirayakan pada 25 Disember.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan