Dalam Kanun Jenayah Rusia akan menjadi artikel untuk rayuan kanak-kanak untuk bunuh diri

Ia dirancang untuk menambah satu artikel baru kepada Kanun Jenayah Persekutuan Rusia, yang akan disediakan hukuman untuk memanggil kanak-kanak untuk bunuh diri.

Ia akan menambah senarai jenayah terhadap keluarga dan kanak-kanak di bawah umur. Di bawah artikel ini, mereka dapat memperoleh bukan sahaja mereka yang secara terbuka menggalakkan kanak-kanak membunuh diri atau mewujudkan keadaan yang tidak dapat ditanggung kerana kewujudannya, yang membawa kepada bunuh diri, tetapi juga penghasut dari Internet.

Teks artikel itu belum dipublikasikan, hingga 17 September 2018, ia ditambah, dibetulkan, maka akan dibahas untuk diskusi publik.

Ia sudah diketahui bahawa hukuman itu agak keras, dan ia juga akan berlaku kepada remaja sendiri, kerana mereka sering menjadi kurator dan inspirator dari apa yang disebut "kumpulan kematian" di Internet.

Jika dibuktikan bahawa seorang remaja menghasut anak-anak lain mati, mencatatkan konteks yang berbahaya di Web, dia akan menanggung hukuman yang paling teruk, tiada pemanjangan umur akan dilakukan.

Draf undang-undang itu dibangunkan atas arahan Presiden Rusia Vladimir Putin. Ia disokong oleh Kerajaan Persekutuan Rusia, serta kementerian dan jabatan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan