Para saintis menganggarkan seberapa cepat Santa Claus bergerak di seluruh negara

Pakar dari Universiti Negeri Siberia dapat mengira kelajuan pergerakan Santa Claus di Rusia. Semua orang tahu bahawa pada Malam Tahun Baru, wizard musim sejuk sepatutnya mempunyai masa untuk setiap kanak-kanak dengan hadiah, dan dia harus melakukan ini hanya pada satu malam, sehingga pada 1 Januari kanak-kanak akan mendapati kejutan yang menyenangkan di bawah pokok Krismas. Negara ini besar, terdapat banyak kanak-kanak, dan Santa Claus adalah satu.

Untuk memahami kelajuan yang dia perlu bergerak pada Malam Tahun Baru, para saintis terpaksa mengambil data Rosstat mengenai bilangan orang di bawah umur Rusia, yang ternyata hampir 27 juta orang.

Kemudian ahli matematik mengira kawasan negara itu dan bertukar kira-kira 17.1 juta kilometer persegi.

Pengiraan menunjukkan bahawa Santa Claus benar-benar wujudkerana tiada seorang pun di dunia dapat menggantikannya: walaupun seorang sukarelawan bergerak pada Malam Tahun Baru pada pesawat Mamp-31 supersonik pesawat dengan kecepatan 3,500 kilometer sejam, dia akan dapat menyampaikan hadiah kepada semua anak-anak Rusia, memerlukan sekurang-kurangnya 200 hari.

Pada malam hari cuti, saintis mencadangkan untuk menunjukkan hasil penyelidikan mereka untuk meragui kanak-kanak dan remaja dan menambah bahawa mereka akan berusaha dari masa ke masa untuk meningkatkan penerbangan untuk sekurang-kurangnya mendapatkan sedikit lebih dekat dengan kelajuan sihir Santa Claus.

Pemimpin kumpulan ahli matematik memberitahu kami bahawa undang-undang fizik kami tidak mungkin memohon kepada dunia ajaib yang indah di mana Santa Claus dan cucunya Salji Maiden hidup. Untuk terbang di sekitar semua anak-anak pada Malam Tahun Baru, wizard musim sejuk mesti bergerak pada kelajuan yang sama dengan 14% dari kelajuan cahaya (114,000 kilometer per jam atau kira-kira 40 kilometer sesaat). Di Bumi, enjin sedemikian belum dicipta, para penyelidik melihat.

Pada penyelidikan mereka ahli matematik Siberia memutuskan selepas Seorang kanak-kanak dari seorang saintis berusia 10 tahun berkata bahawa dia tidak lagi percaya kepada Santa Clausbahawa wizard berjanggut tidak wujud. Untuk meyakinkan anak sebaliknya, dan pada masa yang sama untuk memberi ibu bapa seluruh negara suatu hujah yang kuat dalam perbualan dengan anak-anak mereka, pengiraan ini bermula.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan