"Guru Tahun" dipecat kerana enggan mengetuk hutang daripada ibu bapa

Di rantau Chelyabinsk skandal meletus - seorang guru yang dihormati dengan pengalaman selama 20 tahun dan pemenang anugerah "Guru Terbaik" telah ditolak daripada jawatan guru besar untuk Wanita menolak untuk mengalahkan hutang daripada ibu bapa dan guru.

Pegawai tempatan mengarahkan pengetua sekolah untuk menyertai pengumpulan tunggakan untuk perkhidmatan utiliti, mengadakan wawancara dengan ibu bapa dan guru yang berhutang budi untuk gas dan air.

Tetapi Natalya Matveeva, pengarah salah satu sekolah pedesaan kecil di rantau Chelyabinsk, enggan menjadi pemungut, yang baginya dia menerima perintah pemecatan. Mengenai laporan itu "Kehidupan".

Sekarang wanita itu akan pergi ke mahkamah. Dua tahun yang lalu, pegawai tempatan cuba menyingkirkan guru itu, tetapi kemudian ibu bapa dan anak-anak membela guru dengan dinding, dan mereka meninggalkan Matveyev sahaja.

Menurut Natalia sendiri, dia tidak mampu menuntut daripada ibu bapa dan hutang rakan sekerja mereka untuk pembayaran utilitikerana ia bukan sahaja bukan tugasnya, tetapi juga moral yang menjijikkan.

Jabatan Pendidikan Daerah Chelyabinsk menyatakan bahawa kisah hutang itu tidak benar, dan Matveyev dipecat atas beberapa "aduan yang diterima terhadap pengarah." Intip aduan, pegawai, bagaimanapun, tidak dapat menjelaskan.

Tahun sekolah di sekolah ini sudah bermula di belakang tabir. Setiap hari, kanak-kanak dan ibu bapa datang ke sini untuk menyokong pengarah. Mereka telah mengumpulkan beberapa ratus tanda tangan untuk menyokong Natalia Matveeva.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan