"Mereka memerlukan lebih banyak lagi!": Seorang guru di Amerika Syarikat menyelamatkan satu juta dolar dan menyumbang kepada kanak-kanak kurang upaya

Seorang guru mudah dari negeri New Jersey bernama Genevieve Via Cava menyelamatkan seumur hidup saya dengan perbelanjaan harian saya, tidak membenarkan apa-apa tambahan. Ini sahaja membantu beliau untuk mengetepikan sejumlah besar wang daripada pendapatan guru - juta dolar.

Sekarang nama seorang Amerika, yang sebelum ini tidak diketahui oleh sesiapa, telah menjadi lambang muhibah - dia mewariskan juta kepada dana untuk membantu kanak-kanak kurang upayayang ingin belajar dan menerima profesion.

Kini pengurusan yayasan bercadang untuk menubuhkan biasiswa bulanan untuk kanak-kanak dan pelajar kurang upaya, dengan syarat mereka berusaha untuk pengetahuan dan pendidikan tinggi.

Melalui Kava sendiri bekerja sebagai guru di sekolah untuk anak-anak tersebut. Dia tahu mereka dengan baik pengalaman, masalah dan aspirasi.

Penjimatan kecil di mana dia telah mengusir dirinya, mengetepikan satu juta untuk anak-anak ini, kehilangan dia yang paling perlu - Kava tidak membeli alat bantu pendengaran ketika dia mula mendengar sangat teruk. Dia tidak pernah bercuti.

Wanita itu datang dari sebuah keluarga yang mengalami Kemelesetan Besar, dan dia diajar untuk menyelamatkannya sejak kecil. Kemahiran ini berguna dan membawa manfaat kepada orang lain.

Ingatlah bahawa baru-baru ini seorang pesara dari Komi memindahkan satu juta rubel, yang telah diselamatkan sepanjang hidupnya untuk pembelian perumahan, ke pusat pemulihan kanak-kanak yang memberikan bantuan kepada anak-anak yatim dan anak-anak yang ditinggalkan tanpa penjagaan ibu bapa.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan