Para saintis telah mengumumkan bahawa suatu kiamat pembiakan akan datang

Para saintis Inggeris telah mengumumkan khabar angin pembiakan yang akan datang. Selepas 30 tahun, menurut mereka, sangat sedikit orang akan dapat mengandung anak secara mandiri, tanpa menggunakan IVF. Ini disebabkan hakikat bahawa lelaki moden dengan cepat kehilangan keupayaan mereka untuk menyuburkan.

Maklumat penggera dimasukkan ke dalam laporan Sekolah Perubatan Universiti Washington. Laporan ini adalah laporan kajian yang besar. Lebih daripada 43 ribu lelaki dari seluruh dunia menjadi peserta. Doktor memeriksa lelaki matang seksual dari benua yang berbeza dan sampai pada kesimpulan tentang pengurangan pantas sel seks di kalangan wakil seks yang lebih kuat. Persenyawaan Spermatozoa telah menurun sebanyak 56% dalam empat dekad yang lalu sahaja.

Sekiranya tiada perubahan, regres akan pergi dengan cepat, dan selepas 30 tahun, menurut saintis, sehingga 95% lelaki di planet ini tidak dapat membuahkan hasil sendiriapa yang berlaku adalah apa yang dipanggil ahli-ahli "wahyu pembiakan."

Kebanyakan mereka akan memperoleh anak-anak melalui teknologi pembiakan dibantu - IVF. Dengan mereka, satu sperma akan cukup untuk menyuburkan telur dalam keadaan makmal dan memindahkan embrio ke rahim wanita kemudian.

Fungsi lelaki memudar bukan sahaja kerana wakil-wakil seks yang lebih kuat adalah kecanduan alkohol dan dadah, tetapi juga kerana penurunan umum dalam aktiviti fizikal - semakin banyak lelaki memandu kereta, kurang berjalan kaki. Ia memainkan peranan dan kekurangan zat makanan, dan pengaruh ekologi. Para saintis percaya bahawa Penindasan fungsi pembiakan lelaki kemungkinan besar tidak dapat dielakkan: kemajuan teknikal, pelepasan udara dan hidangan plastik, dari mana kita makan, meninggalkan sedikit peluang hidup untuk sel-sel kuman lelaki.

Terdahulu, masalah mengurangkan kesuburan lelaki yang dituntut oleh saintis Israel, mereka percaya bahawa manusia boleh diletakkan di ambang kepupusan. Pakar pembiakan Rusia bersetuju dengan data yang diperolehi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan