Kanak-kanak di cermin: Para saintis telah mengetahui bagaimana cermin mempengaruhi pembentukan watak kanak-kanak

Para saintis dari Columbia University membuktikan kebiasaan melihat cermin setiap hari dalam bentuk kanak-kanak keyakinan diri dan pandangan optimis terhadap kehidupan.

Perenungan refleksi sendiri, menurut para ahli dari Colombia, mempengaruhi bagaimana anak itu dapat digunakan untuk melihat dirinya di dunia ini.

Keadaan mental dan emosi orang yang dari zaman kanak-kanak biasa setiap hari untuk melihat pantulan cermin mereka, lebih seimbang, stabil.

Para saintis mendapati bahawa kanak-kanak dapat mengenali diri mereka di cermin dan mengaitkan apa yang mereka lihat dengan personaliti mereka sejak usia satu setengah tahun.

Sehingga usia ini, kanak-kanak tidak boleh membezakan cermin cermin dari diri mereka sendiri dari anak lain, mempercayai bahawa mereka tidak melihat diri mereka dalam cermin.

Eksperimen para saintis Colombia dilakukan dalam masa sebulan. Mereka adalah dilucutkan sekumpulan kanak-kanak dan orang dewasa yang teruji peluang untuk melihat di cermin. Semua peserta dalam percubaan terletak di bilik-bilik di mana tidak ada satu permukaan reflektif.

Selepas satu bulan, semua orang dewasa mendapati perubahan kemurungan, pelanggaran sosialisasi, dan kanak-kanak - peningkatan kebimbangan dan keengganan untuk berkomunikasi dengan rakan sebaya mereka.

Pada akhir eksperimen, kanak-kanak ujian enggan bermain permainan baru, terutama yang kompetitif, kerana tidak percaya kemungkinan kemenangan mereka sendiri.

Mengembalikan cermin ke premis pada akhir percubaan selama dua hari membantu semua peserta dalam pengalaman, tanpa mengira usia. Ahli psikologi dan ahli psikiatri telah mendapati bahawa subjek mula berkomunikasi lebih kerap, tersenyum, kanak-kanak menjadi lebih banyak kenalan dan yakin.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan