Sebab bagi "tiga" - dalam gen: para saintis mendapati bahawa kecerdasan tidak mempengaruhi prestasi sekolah

70% Kejayaan anak dalam pembelajaran bergantung kepada gendan tidak sama sekali dari akal, sebagaimana yang difikirkan sebelumnya. Kenyataan sedemikian dibuat oleh saintis British, yang kerja saintifiknya minggu lalu diterbitkan dalam The Conversation.

Ini bermakna anda boleh melibatkan diri dalam permainan pendidikan dan membaca seberapa banyak yang anda boleh dengan seorang kanak-kanak yang tidak mempunyai genetik untuk pembelajaran yang baik, hasilnya tidak memuaskan. Kanak-kanak, di mana ibu dan ayah "diletakkan" di peringkat keturunan, keupayaan untuk belajar dan mencapai kejayaan dalam hal ini, dan tanpa membangun studio dan sekolah mereka boleh mencapai banyak.

Untuk eksperimen ini melibatkan kira-kira 6 ribu pasangan kembar. Kesemua mereka adalah peserta program pembangunan awal kembar British, yang ditaja oleh kerajaan.

Para saintis dan guru menganalisis prestasi mereka dari sekolah rendah hingga akhir pendidikan menengah. Cukup aneh, sehingga kejayaan anak kembar itu stabil. Kanak-kanak yang berjaya di sekolah rendah menunjukkan keputusan yang baik dalam peperiksaan akhir.

Impak keibubapaan, guru, rakan dan alam sekitar dianggarkan oleh saintis pada hanya 25%.

Baki 5% adalah faktor yang belum dijelaskan.

Semua anak kembar melepasi ujian lisan dan bukan lisan untuk kecerdasan, dan hasil mereka mengesahkan tekaan - Ia bukan mengenai tahap kecerdasan, tetapi dalam genocode.

Hasil kajian akan membentuk program untuk ramalan awal kemampuan murid murid. Apabila mengenal pasti faktor-faktor yang boleh merumitkan pembelajaran kanak-kanak, guru akan bekerjasama dengannya di program-program lain yang lain.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan